Poli Voortplantingsgeneeskunde Rijnstate ontvangt ISO kwaliteitskeurmerk

Foto: Rijnstate Ziekenhuizen

De polikliniek Voortplantingsgeneeskunde van Rijnstate heeft het ISO keurmerk ontvangen voor de kwaliteit van zorg. Met het ISO kwaliteitskeurmerk bewijst Rijnstate dat zij continu werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Gynaecoloog Annemiek Nap en verpleegkundige Ellen van Uum zijn nauw betrokken geweest bij het traject. “Onze kwaliteit was al prima, evenals de behandelingsresultaten en patiënttevredenheid. Maar we hebben de afgelopen drie jaar gewerkt aan het vastleggen van al onze procedures en protocollen in een kwaliteitshandboek. Kort gezegd betekent dat dat we onze werkwijze heel precies opschrijven, en dat we werken volgens die beschrijvingen. Dat maakt het mogelijk om de kwaliteit van ons handelen te monitoren en steeds te blijven verbeteren. De ziekenhuizen in onze regio hebben dit ISO keurmerk nog niet.”

Positief oordeel
In januari heeft een onafhankelijke organisatie bekeken of de polikliniek voldoet aan de criteria om het ISO kwaliteitskeurmerk te krijgen. Het oordeel was positief!
De poli Voortplantingsgeneeskunde bestaat uit een ervaren team met drie in de fertiliteit gespecialiseerde gynaecologen, twee fertiliteitsartsen, zes verpleegkundigen en vier secretaresses. Er is daarnaast ondersteuning van twee maatschappelijk werkers, een klinisch psycholoog, twee seksuologen en een fertiliteitslaboratorium. Tevens is er een nauwe samenwerking met de spermabank van Rijnstate. Jaarlijks worden ruim 600 mensen met vruchtbaarheidsproblemen behandeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen