Havikerwaard krijgt nieuwe fietsroute naar Doesburg

Foto: Agnes Rijnbende

DE STEEG/DOESBURG – Gemeente Rheden is begonnen met de aanleg van een fietspad van De Steeg naar Doesburg door de Havikerwaard. Dit fietspad maakt onderdeel uit van het netwerk fietsknooppunten IJsselkop.

Gemeenten Zevenaar, Doesburg en Rheden werken hierin samen. Zij willen een rondje van Doesburg naar Rheden door de uiterwaarden en over de IJsseldijk creƫren.

Havikerwaard

Vorig jaar is bij de Recreatiepark De Veerstal in Lathum al een fiets/voetveer in gebruik genomen om de verbinding naar het voetveer bij De Mars te maken. Met de verbinding van De Steeg naar Doesburg is de route compleet.

Fietsers hoeven niet meer vanaf Ellecom langs de drukke N317 naar Doesburg te fietsen, maar kunnen genieten van een route door de uiterwaarden met prachtige vergezichten naar de IJsselvallei en naar de stuwwallen op de Veluwe. Ook binnen het project Havikerpoort staat de aanleg van dit recreatieve fietspad hoog op de agenda.

Havikerwaard2

Aanleg in drie fasen
De aanleg van het fietspad gebeurt in drie fasen. De eerste fase is al begonnen en behelst de aanleg van een pad door de weilanden vanaf de Havikerwaard. Het tweede deel betreft het verbeteren van een bestaand pad richting de N317. Naar verwachting wordt dit deel gedurende de zomer aangelegd. Het laatste deel sluit het pad aan op de N317.

Dit gedeelte kan pas worden verhard als het bestemmingsplan gewijzigd is. De huidige bestemming staat het namelijk niet toe om het bestaande pad te verharden. Deze bestemmingsplanwijziging wordt komende donderdag 5 maart ter visie gelegd. De gemeente verwacht dat dit gedeelte komend najaar gerealiseerd wordt. Vanaf volgend jaar kan de hele route daadwerkelijk worden gefietst.

3-3-2015 17-37-17

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen