Burgemeester Petra van Wingerden en wethouders gastdocenten bij De Holtbanckschool in Rheden

RHEDEN – Burgemeester Petra van Wingerden stond op 4 maart als gastdocent voor de leerlingen van groepen 7 en 8 bij de aftrap voor de vorming van een schoolkabinet. De leerlingen waren bijeen gekomen in de aula van de school om deze gastles te volgen en hingen aan de lippen van de burgemeester.

De Gastles had als thema “democratie en jezelf verkiesbaar stellen in een nieuw schoolkabinet”. Er werden kritische vragen gesteld aan de burgemeester over bijvoorbeeld: “Hoe stel ik mij het beste voor aan de kiezers.” en “Hoe trek ik de aandacht, zodat anderen op mij gaan stemmen?” Maar er waren ook vragen bij zoals: “Wat doet een burgemeester of wethouder in het dagelijks leven? Kijkt u bijvoorbeeld ook naar Boer zoekt Vrouw op TV? Haalt u zelf de boodschappen?”

Arnhemseweg 4-3-15   009

Wethouder Constans Pos met in zijn portefeuille kunst, jeugdzorg en onderwijs gaf een gastles aan de leerlingen van de groepen 6 en 7 in hun klas. Ook hier vragen zoals hierboven genoemd, maar ook: “Waar zorgt een wethouder voor in de gemeente?” De heer Pos gaf als voorbeeld: “Het ervoor zorgen dat het groenafval en het papier opgehaald wordt, wat weer goed is voor het milieu. En zorgdragen voor goed onderwijs, zodat men later een goede baan kan krijgen.”

Arnhemseweg 4-3-15   016

Wethouder Nicole Olland met in haar portefeuille Ruimte, Natuur en Duurzaamheid gaf een les aan leerlingen van de groepen 4 en 5. Ook hier vraag: “Hoe kan ik er nu voor zorgen dat er op mij gestemd word? De wethouder gaf aan dat het goed is te gaan onderzoeken wat de meeste kinderen graag veranderd willen zien op school, bijvoorbeeld: meer computers, iPad’s, een groter speelplaats meer vrij van school, schonere toiletten enzovoort. “Die zet je op een lijstje, daar laat je een aantal kiezers overstemmen. Wie de meeste stemmen krijgt, bijvoorbeeld meer iPad’s dan ga je daar voor in de verkiezingen.”

Er was goed te merken dat de leerlingen al goed voorbereid waren in de voorgaande weken, er was al regelmatig aandacht aan gegeven in de lessen. Het was een zeer geslaagde actie.

Kijk voor een eerder bericht over de gastlessen op: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/47718/gastlessen-door-leden-van-college-van-benw-rheden/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen