Regionale weersverwachting week Vierdaagse Nijmegen en – Feesten

REGIO – Voor de eerste dagen van de Nijmeegse Vierdaagse, en de wandelaars, die dinsdag 15 juli starten, wordt prima wandelweer verwacht. De laatste twee wandeldagen zullen nog hogere maximumtemperaturen gehaald worden naar verwachting. Maar mogelijk ook met een toenemende kans op buien en dus kan het de laatste twee dagen wel zwaar worden.

(Foto boven: NS.nl)
Dat meldt Weeronline.nl vrijdag. De ruim veertigduizend wandelaars die volgende week meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen moeten zich opmaken voor zwaar wandelweer.
Vorig jaar haalde 92%, 39.396 van de 42.493 lopers die zich bij de start meldden, vier dagen later de finish in Nijmegen. Aan de Vierdaagse kunnen maximaal 46 duizend wandelaars meedoen. Ongeveer negenduizend inschrijvers werden uitgeloot.
Dag 1: Elst, miezer
Dinsdag 15 juli starten zo’n 40.000 wandelaars aan hun tocht. De eerste dag is traditioneel de Dag van Elst en is het overwegend bewolkt en mogelijk een beetje regen. Later op de dag zijn er ook zonnige perioden. De temperatuur loopt op van 13 à 14 graden in de vroege ochtend naar circa 23 in de middag. Kortom prima wandelweer.
Dag 2: Later zon en hitte
De dag waarop Wijchen en Beuningen bezocht worden, woensdag, zijn er ’s ochtends flinke zonnige perioden en is het eerst nog 13-15 graden. Mogelijk ontstaat in de middag een bui, maar de kans is groot dat het droog blijft. Met meer zon dan dinsdag en maxima rond 26 graden is het wat aan de warme kant, maar zijn de wandelcondities nog steeds behoorlijk.
wbjs2xdgk2s24f82vrfiugvrw
Foto: ANP
Dag 3: Groesbeek, tropisch
De hoogste temperaturen staan op de planning voor de twee laatste dagen. Groesbeek en omgeving wordt naar verwachting bezocht in de zon en bij middagtemperaturen oplopend tot waarden tegen de 30 graden. Mogelijk ontstaat eind van de middag of in de avond een onweersbui.
Dag 4: Laatste dag, koeler
Om het Vierdaagsekruisje in ontvangst te mogen nemen moet vrijdag Cuijk en omgeving aangedaan worden. De verwachting voor de dag met de finish op de Via Gladiola is nog behoorlijk onzeker. In alle vroegte is het een graad of 17. ’s Middags worden wolkenvelden en zonnige perioden verwacht.
lzqjpw1pt4uhft5qomds2same
Foto: ANP
Mogelijk blijft het droog en wordt het circa 30 graden, maar ook kunnen stevige buien ontstaan. Met buien en vrij veel wolkenvelden worden de tropische temperaturen niet gehaald en valt de temperatuur wat lager uit met circa 25 graden.
’s Avonds Vierdaagsefeesten
Zaterdag: Feesten lekker warm
Aanstaande zaterdag beginnen de Vierdaagse Feesten al, ’s middags belooft het zonnig en warm weer te worden, later op de dag neemt wel de kans op een onweersbui toe. 
Zondag: Pittige buien
Zondag worden vaker buien verwacht, die soms ook pittig uit kunnen pakken, met onweer. 
Prima weer
De eerste dagen na het weekend ziet het weerbeeld er voor de feesten er prima uit. Donderdag en vooral vrijdag kunnen buien de feestvreugde bederven.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen