College coacht kandidaten voor Leerlingen Kabinet

Foto: Theo Jansen, rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Op donderdag 12 maart strijden leerlingen vanaf groep 5 van De Holtbanckschool om de stem van de kiezer voor een plek in het Leerlingen Kabinet. Combigroep 7/8 en groep 8 doen dat in het gemeentehuis in De Steeg. De presentatie van de leerlingen start om 10.30 uur in de raadzaal.

Op woensdag 4 maart jl. verzorgden burgemeester Petra van Wingerden-Boers en de wethouders Constans Pos en Nicole Olland gastlessen op de christelijke basisschool De Holtbanck in Rheden. Deze lessen gingen over democratie en jezelf verkiesbaar stellen. Aanleiding daarvoor is de oprichting van het Leerlingen Kabinet op basisschool De Holtbanck. Zie voor meer informatie hierover het bericht in de bijlage.

Gastdocent 2

Burgemeester en wethouders als coach
Op donderdag 12 maart stellen de kinderen zichzelf –ten overstaan van hun klasgenoten- verkiesbaar. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers coacht de leerlingen van de combigroep 7/8 en groep 8 hierbij in de raadzaal van het gemeentehuis. De wethouders Constans Pos en Nicole Olland coachen de overige leerlingen op de CBS De Holtbanck aan de Arnhemseweg 30 in Rheden.

“Ik vind het een mooi initiatief van de school en belangrijk dat kinderen al vroeg kennis maken met onze democratie en hoe een democratie werkt. Om zo te laten zien hoe je samen praat, overlegt en beslissingen neemt over allerlei onderwerpen zoals verkeersveiligheid rondom de school, invulling van het schoolplein, bestemmingen schoolreisjes etc.” aldus een enthousiaste burgemeester.

Gastdocent2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen