Beestenboel in De Biesdel tijdens NLdoet

Foto: Groenhorst Velp

VELP – Tijdens NLdoet krijgen de bewoners van bejaardentehuis De Biesdel uit Velp ‘aaibaar’ bezoek van een pony, hond, konijnen, cavia’s en andere kleine dieren. Leerlingen uit klas 3b van Groenhorst Velp nemen de dieren op vrijdag 20 maart mee.

Jong en oud delen dierenliefde
Het initiatief voor deze ludieke actie ligt bij mevrouw Dijkstra van De Biesdel. Omdat de bewoners vorig jaar heel positief reageerden op de dieren, nodigde zij Groenhorst Velp opnieuw uit. ’s Middags rond 12.15 uur arriveren de dieren met hun begeleiders in de aula. Een van hen is Remco van der Bolt, docent dierverzorging bij Groenhorst Velp. “Het is fantastisch om te zien hoe ouderen reageren, opleven en genieten van de warmte en zachtheid van de dieren.” Naast een leuke ochtend is het bezoek aan De Biesdel volgens Van der Bolt een mooi leermoment voor de leerlingen in het kader van hun maatschappelijke stage.

Groenhorst Velp doet mee
Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen. Groenhorst Velp sluit zich hier graag bij aan.

Meer informatie over Groenhorst Velp en haar opleidingen is te vinden op www.groenhorstvelp.nl en www.facebook.com/groenhorstvelp.nl. Meer informatie over de Biesdel; www.innoforte-zorg.nl/de-biesdel.html

Groenhorst pony buiten bij Biesdel

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden