Brandweervrijwilliger worden?

Foto: rheden.nieuws.nl

REGIO – Brandweer Gelderland-Midden zoekt enthousiaste vrijwilligers die het korps komen versterken. Vrijwilligers die actief bijdragen aan de veiligheid van de directe omgeving. Vrijwilligers die samen een team vormen waarop je kunt bouwen.

Waarom vrijwilliger bij de brandweer worden?
Collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel. Samen sta je klaar voor brandbestrijding en hulpverlenende taken. De fysieke inspanning is afwisselend en uitdagend. De sociale omgeving is open en warm. En de burger waardeert hulp van de brandweer zeer!

Functieomschrijving
Bij de brandweer verricht je belangrijk, uitdagend en afwisselend werk. Vanaf de eerste dag dat je aangesteld bent als vrijwilliger doe je mee tijdens de oefenavonden. Gemiddeld heeft jouw ploeg één oefenavond per 2 weken. Daarnaast ga je aan de slag met de opleiding tot manschap, zodat je na het eerste schooljaar mee kunt op de uitruk. De opleiding tot manschap start in september, is één avond per week en duurt ongeveer 2,5 jaar.

Eisen
Brandweer Gelderland-Midden zoekt mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die wonen en werken in de omgeving van de brandweerkazerne en minstens een opleiding hebben gevolgd op vmbo-niveau. Het is een grote pré als je overdag beschikbaar bent om uit te rukken. Een goede gezondheid en conditie is vereist.

Selectieprocedure
De selectieprocedure vindt plaats door middel van een gesprek met de eventueel toekomstige collega’s van de kazerne. Naast een gesprek krijg je een Periodiek, Preventief, Medisch Onderzoek (PPMO): een medische keuring. En wij hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Wat biedt de brandweer?
Als brandweervrijwilliger heb je recht op een vergoeding conform de landelijke CAO brandweervrijwilligers. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van de functie. De vergoeding bestaat uit een vaste jaarvergoeding, oefen- en uitrukvergoeding en een vergoeding voor langdurige aanwezigheid (5 uur of meer). Daarnaast ben je tijdens het oefenen en uitrukken verzekerd.

Sluitingsdatum
Solliciteren kan tot en met 19 april 2015. Maak gebruik van het sollicitatieformulier.

Plaatsen waar vrijwilligers nodig zijn:
Bennekom, Ederveen, Harskamp, Lunteren, Nijkerk, Hoevelaken, Voorthuizen, Dieren, Zevenaar, Lobith, Huissen, Gendt, Doornenburg, Valburg, Oosterhout, Zetten, Heteren, Oosterbeek, Doorwerth, Wolfheze en Otterlo.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden