Nationale Boomfeestdag Rheden op 17 maart

Boomfeestdag op 17 maart in Rheden, op woensdag 18 maart is de 59e Nationale Boomfeestdag.

RHEDEN – In verband met de verkiezingen is in onze gemeente de boomfeestdag een dag eerder, op dinsdag 17 maart. De boomfeestdag vond plaats in de weilanden aan de Brinkweg in Rheden.

Zo’n 42 kinderen uit de combinatie groepen 6/7/8 van de bovenbouw van de basisschool De Holtbanck plantten samen 86 bomen. Om het landschap te verbeteren werden er 68 knotwilgen, 8 eiken en 10 knotiepen geplant. Medewerkers van de gemeente Rheden begeleidden de kinderen.

De eerste boom :
Wethouder Ronald Haverkamp plantte om 13:30 uur samen met Barbette en Jet, leerlingen uit groep 7, de eerste knotwilg. Maar niet voordat hij de kinderen welkom had geheten en een korte toespraak had gehouden. De wethouder vertelde dat Nationale Boomfeestdag dit jaar voor de 59e keer werd georganiseerd, met het thema bomen en water. De wethouder vroeg aan de kinderen wat het belang is van het planten van bomen.

De kinderen gaven een aantal antwoorden hierop zoals:
> Het staat mooi in het weiland;
> De vogels kunnen in de bomen zitten en nestjes bouwen;
> Geven zuurstof.

Wethouder Haverkamp vulde dit aan met:
> De bomen zuiveren de lucht van fijnstof;
> Dempen het geluiden, van bijvoorbeeld de snelweg;
> Belangrijk voor allerlei dieren.
> Geeft een mooier landschap om te zien.

Nadat de bomen waren geplant keerden de leerlingen weer op de fiets terug naar de school waar zij op een frisdrankje werden getrakteerd. En voor hun inspanning werden zij beloond met een certificaat van de Nationale Boomfeestdag 2015, als herinnering.

De medewerkers van de gemeente Rheden zullen later deze week nog eens 1217 meidoorns, 375 sleedoorns en 285 wilde rozen planten.

Brinkweg 17-3-15   020

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen