Waarschuwing voor Shoveldieven

Foto: rheden.nieuws.nl

REGIO/VELUWE – De politie waarschuwt ondernemers op de Veluwe met vooral kleine, handzame shovels voor het dievengilde. Neem preventiemaatregelen en doe bij diefstal direct aangifte.

In een onderzoek naar diefstallen bij bedrijven, waarbij twee mannen op heterdaad waren aangehouden, stuitte de politie in Brabant op een lijstje met adressen op de Veluwe waar men kennelijk shovels wilde stelen. Het gaat dan vooral om kleine shovels die door tuinders, stratenmakers en loonwerkers gebruikt worden en die veelal op een aanhangwagen worden vervoerd.

Weet bijzonderheden over de Shovel

Tot nu toe zijn er geen diefstallen gemeld. Om teleurstelling te voorkomen adviseert de politie de apparaten indien dit kan in afgesloten ruimten of achter een afgesloten hek te plaatsen. Het is verstandig om de apparaten op een plaats te merken die alleen de eigenaar weet. Zorg voor bruikbare informatie bij een aangifte en niet alleen: het was een gele shovel van het merk huppeldepup.

Bel 112

Daarnaast vraagt de politie om bij verdachte situaties altijd 112 te bellen. Noteer zoveel mogelijk bijzonderheden van bijvoorbeeld de auto of de verdachte(n). Dit kan van belang zijn bij de opsporing door gewaarschuwde agenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen