Actiegroep “Behoud Zwembad voor Velp” teleurgesteld

25 mrt 2015, 18:04 Nieuws
hoofdstraat 24 3 15 000
DE STEEG/VELP - Gisterenavond zijn door de tweeling Chrisje en Loeke (en moeder Bertine Kamphuis) 1019 steunbetuigingen aangeboden aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden.
Actiegroep “Behoud Zwembad voor Velp”:
“De politiek heeft niet geluisterd en de raad heeft het procesvoorstel van wethouder Vughts (CDA) met 17 stemmen voor en 4 stemmen (PvdA) tegen aangenomen. De actiegroep en aanwezige burgers vol ongeloof achterlatend.”
“Het meest teleurstellend is dat wethouder Vughts op geen enkele manier aandacht gaf aan de burger. Geen woord over de petitie, de vele handtekeningen, de facebooklikes of de vele aanwezigen op de publieke tribune. En dat terwijl het aantal steunbetuigingen toch in de buurt ligt van 4 voorkeurszetels in de gemeenteraad van Rheden. Kritische vragen en geluiden kwamen van de SP, GroenLinks en de PvdA. De wethouder hield echter vast aan zijn procesvoorstel, daarbij vragen en duidelijkheid ontwijkend.”


De gemeenteraad laat zichzelf aan de kant zetten.
“Zonder het expliciet te verwoorden. Legt Wethouder Vughts een raadsbesluit (d.d. 26-11-2013) naast zich neer en het overgrote deel van de raad, zat erbij en keek ernaar. De raad gaf wethouder Vughts in 2013 drie opdrachten gegeven.”
  1. Bouw een 1 bassin binnenzwembad aan de Reigerstraat in Velp.
  2. Doe dat in samenwerking met Jagyba, ROC A12 en zwemvereniging PFC Rheden
  3. Zorg dat het zwembad op 1 januari 2017 open is.
“De wethouder zei gisteren dat hij alle drie de besluiten van de gemeenteraad niet kan uitvoeren, omdat 1 partner, Jagyba, genoodzaakt werd zich terug te trekken als gevolg van steeds strengere eisen vanuit de gemeente. Het enige dat de wethouder doet, is één van de partijen van tafel jagen en vervolgens aangeven dat hij niets meer kan en dat het hele proces overnieuw moet. Als raadslid sta je dan maar mooi in je hemd en voel je je toch niet serieus genomen, zou je denken? Daar was gisteren weinig van te merken. De raad ging over tot de orde van de dag.”
“Wethouder Vughts gaat nu in gesprek met de overgebleven partners, ROC A12 en Zwemvereniging PFC Rheden. Iets dat hij tot nu toe verzuimde. Bij deze coalitie staat burgerparticipatie hoog op de agenda, maar tot nu toe zijn dat vooral woorden en geen daden.“
De actiegroep “Behoud Zwembadvoorziening voor Velp” is dankbaar voor alle handtekeningen, likes, acties en hulp vanuit verschillende hoeken. In totaal 487 digitale handtekeningen, 230 “gewone” handtekeningen en 302 likes voor de facebookpagina van de actiegroep hebben helaas niet mogen baten, maar de actiegroep gaat door.
“Vanaf 1 januari 2017 loopt er een teller op onze facebookpagina, want iedere maand later dan 1 januari 2017, kost €15.000 per maand. We houden u op de hoogte van de vorderingen en blijven actie voeren zodat de politiek in juni 2015 wel naar ons luistert. Dan komt wethouder Vughts namelijk met een nieuw voorstel. Wordt vervolgd…”
Kijk voor twee toespraken die gepland stonden en waarvan er maar één door omstandigheden uitgesproken kon worden hier: