Expositie “Het getal Zeven in Bijbels Licht” nog steeds te bekijken

RHEDEN – Sjaak Maliepaard startte de zomerse Zaterdagse open stellingen in Dorpskerk te Rheden. Op zaterdag 21 juni (Schaapscheerdersfeest Rheden) werd om 10.00 uur de tentoonstelling van olieverfschilderijen en aquarellen van Sjaak Maliepaard geopend.

Sjaak Maliepaard geboren 1954 in Haarlem is sinds november 1987 predikant. Hij ontdekte 14 jaar geleden zijn gave voor het schilderen, met de opbrengst van de verkochte schilderijen steunt hij twee goede doelen in Israël. Hij geeft ook powerpoint presentaties door het hele land, dit doet hij samen met zijn vrouw, achterliggende gedacht is door middel van schilderijen Jezus prediken.
 
Het thema van de expositie is “Het getal Zeven in Bijbels Licht”, Zeven scheppingsdagen, zeven “Ik ben” woorden, zeven kruiswoorden, zeven Bijbelse feesten.
21 Juni was de start van de zaterdagse openstellingen van de Dorpskerk gedurende het zomerseizoen. Tot en met 15 september is de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 51 elke zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur voor bezichtiging en rondleidingen. Daarnaast wordt elk uur op het grote Meere-orgel gespeeld door Piet Cnossen .
 
De tentoonstellingen zijn dan ook te bekijken. Op de expositie ziet u een deel van zijn werk van de afgelopen 14 jaar .U ziet schilderijen van Bijbelse voorstellingen rond het thema zeven. Zeven scheppingsdagen (Genesis 1 en 2), ook op deze expositie één groot schilderij waarin  zeven Bijbelse feesten zijn samengebracht, veel Hebreeuwse woorden geschilderd en Joodse symbolen op de schilderijen. Ook zijn er ansichtkaarten te koop van de Menorah en Kruisiging en Opstanding.
 
Meer info op www.drievoudigsnoer.nl  en www.uituwhand.nl   [email protected]  of tel: 0342-701190 Stichting Uit Uw hand.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen