Expositie Rini Dado op kasteel Rosendael

Foto:

ROZENDAAL – Beeldend kunstenaar Rini Dado zal van 2 t/m 6 april 2015 haar beelden tentoonstellen in de Noordvleugel van Kasteel Rosendael. Haar werk was in haar nu 35-jarige kunstenaarsloopbaan al op vele plaatsen in de wereld te zien.

Zo waren beelden van Rini Dado eerder te zien in o.a. Atlanta, Athene, Amsterdam, Brussel, Düsseldorf, Miami, New York en Singapore. Haar werk werd geplaatst in parken en steden. Ook in internationale collecties werden beelden van haar opgenomen.

‘spelend met vormen binnen dit thema (de menselijke figuur), weet zij, dankzij een treffend gevoel voor monumentaliteit en expressiviteit, altijd een visuele spanning op te roepen.Of de beelden nu meer naturalistisch zijn of meer gestileerd, dynamiek is wat hen kenmerkt’ (Drs. L. Heenk)

Combineer uw bezoek aan de expositie met een rondleiding door park en kasteel Rosendael. Rosendael is voor volwassenen en kinderen een leuk dagje uit. Het park compleet met bijzondere boomsoorten, rozentuin maar ook met de tuinsieraden als de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. Het kasteel zelf is bekend om zijn donjon en zijn volledig ingerichte interieurs. De ronde toren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven. Het park is op eigen gelegenheid of met een rondleiding te bezichtigen. Het kasteel is te bezichtigen door deel te nemen aan een rondleiding. Verder beschikt Rosendael over een sfeervolle kasteelwinkel en een oranjerie en theeschenkerij waar u wat kunt eten en drinken.

Tijd en datum: 2 t/m 6 april tussen 12.00 – 17.00 uur. De expositie bezoekt u gratis! Voor een bezoek aan park en kasteel betaald u € 9,50 per persoon. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis.

Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. Informatie: tel. (026) 364 46 45 of [email protected].

Kasteel Rozendaal Rini Dado

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen