Youp Cretier haalt grandioze 1 april grap uit!

DIEREN – In maart melden Youp en Riet Cretier op de facebookpagina van Domein Hof te Dieren, Wijngaard dat zij onverwacht de beschikking hebben gekregen over het gewijzigde plan van Traverse Dieren, dat gaat over de verlegging van de N348 door Dieren.“Het blijkt dat onze wijngaard in het tracé is opgenomen voor het doortrekken van een nieuwe 80-kilometer weg’, aldus Youp.

Ze stonden perplex toen zij hoorde dat Provinciale staten van Gelderland na de verkiezingen, in nieuwe samenstelling, een onverwacht besluit heeft genomen. De zuidwestelijke aansluiting op de Traverse Dieren zou radicaal worden gewijzigd. De wijngaard zou opgeofferd moeten worden, er wordt een nieuwe vierbaans 80-kilometer weg aangelegd, dwars door de wijngaard heen.

Familie,vrienden, kennissen en de media werden op de hoogte gesteld van het nieuwe plan. Op facebook werd veelvuldig een nieuwe update geplaatst. Diverse foto’s lieten zien dat het toch echt wel heel serieus was…

Traverse Dieren 2015 wijziging-0

Youp en Riet nodigden iedereen uit om hun te steunen bij het nemen van een goede beslissing. Iedereen was welkom, vanochtend om 10 uur, op de wijngaard.
In het restaurant van de wijngaard vond de bijeenkomst plaats. Iedereen werd voorzien van koffie en/of thee. Youp vertelde dat zij vele reacties hebben gekregen en dat iedereen het over eens was dat het een belachelijk plan was.

Youp legt de exacte plannen uit en neemt de mensen mee de wijngaard op om het een en ander toe te kunnen lichten. Hij verteld dat de Provinciale Staten van Gelderland hem een bod heeft gedaan van 750.000 euro. “Dat is natuurlijk een belachelijk laag bod, waar wij ook niet op in gaan. Ik beheer deze grond al 12 jaar. Alle werkzaamheden zouden voor niets zijn geweest.” Alle mensen zijn het er over eens, dit is een groot dilemma.

Youp laat de linten zien die zijn gespannen in de wijngaard. Provinciale staten heeft het gebied afgezet, waar de weg zou worden aangelegd. Om een beter beeld te krijgen van de grote van de banen, heeft hij zijn eigen auto langs het lint geparkeerd.

Arnhemsestraatweg 1-4-15   013

Eenmaal binnen kon Youp de mensen niet langer meer voor de gek houden. “Vanochtend kreeg ik nog een mail dat de plannen toch niet doorgaan en dat wij kunnen blijven”, vertelt Youp. De mensen keken verbaasd om hen heen. “Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat het vandaag 1 april is…..” Een geniale grap met een goede voorbereiding, waar nog lang over gepraat zal worden.

Kijk voor meer informatie en reacties op:

 

Kijk voor meer foto’s naar het fotoverslag: ..

Traverse Dieren 2015 wijziging-1

Traverse Dieren 2015 wijziging-2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen