Brand op Eben-Haëzerschool in Elspeet

DIEREN – Gelukkig niet echt, maar een brandweerwedstrijden van het ABWC in Elspeet, alwaar de vrijwillige brandweer van Dieren zaterdagmorgen om 08:00 uur de spits afbeet.

In het scenario was een installateur iets in de meterkast aan het solderen, waarna er brand ontstond. Toen hij wegvluchtte zakte hij in elkaar. Het hoofd van de school was hem aan het reanimeren, een taak welke door de aanstormende brandweer moest worden overgenomen.

De brand had een doorslag naar het rieten dak van de school. Een klaslokaal verderop had ook vlam gevat, aldaar lag een slachtoffer welke gered moest worden. Ook op een bovenverdieping lag nog een leerling, die gelukkig op eigen kracht, ondersteund door de brandweer, het pand kon verlaten.

Terwijl buiten de pompbediende voor de waterwinning zorgde, kwam er een auto met aanhanger aan, die moest afremmen voor de brandweer auto. Een jongeman op een brommer had dat niet tijdig in de gaten, en botste tegen de zijkant van de aanhanger, en kwam ten val. Hij klaagde over veel pijn. Nog een slachtoffer waar actie op moest worden ondernomen, maar daarna een taak voor de politie was.

Er werd op 2 banen gespeeld, en de ploeg van de vrijwillige brandweer uit Dieren haalde een zeer verdiende 2e plaats op de eerste baan!!

Uitslagen:

TAS HD baan 1

  1. Gameren
  2. Dieren
  3. Heteren
  4. Culemborg
  5. Hattem
  6. Maasbommel
  7. Kootwijkerbroek
  8. Neerijnen West

TAS HD baan 2

  1. Oldebroek
  2. Putten
  3. Opheusden
  4. Geldermalsen
  5. Wageningen
  6. Barneveld
  7. Nijkerk
  8. Winterswijk
  9. Nederhemert

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen