Start vorming BIZ Centrum Velp

Foto:

VELP – Of er een BIZ (Bedrijven Investering Zone) gaat komen in Velp moet nog blijken uit een stemming die gedaan moet worden later dit jaar, maar vandaag werd de vereniging “BIZ Centrum Velp” opgericht en de uitvoeringsovereenkomst voor het instellen van een BIZ getekend bij Notaris Kroon in de Hoofdstraat te Velp.

Ronald Haverkamp tekende namens de gemeente, “Het is belangrijk dat Velp aantrekkelijk is en blijft voor bewoners en winkelend publiek, daar hebben alle ondernemers profijt van,” aldus Ronald Haverkamp.
Volgens aanwezigen zijn de geluiden positief en ziet een groot deel van de ondernemers het wel zitten. Punt van aandacht is wel dat diverse ondernemers, waaronder enkele in de Wilhelminastraat, tot nu toe minder positief gestemd zijn. 
Een algemene informatiebijeenkomst zal in september plaats vinden, daarna organiseert de gemeente Rheden een verplichte draagvlakmeting  bij de ondernemers. Deze zal in oktober plaatsvinden. Hierbij moet 50% van de stemmen binnenkomen en daarvan moet 66,67% akkoord zijn met de BIZ.
Oprichten van de vereniging “BIZ Centrum Velp”, is een eerste vereiste om de procedure verder te kunnen vervolgen. Mocht de uiteindelijke draagvlakmeting onverhoopt negatief uitvallen, dan zal de vereniging weer ontbonden worden. Middels de verenigingsstatuten in de oprichtingsakte ligt vast wat de intenties van de vereniging zijn en weten alle partijen bij een stemming, waarover men stemt.
Ondertekenen van de Uitvoeringsovereenkomst door vereniging en gemeente is een tweede vereiste voor de procedure, in deze overeenkomst staan de afspraken tussen gemeente en vereniging waaraan deze zich dienen te houden als de BIZ is opgericht. In grote lijnen bevat de overeenkomst de afspraak om zich aan de wet op de BIZ te houden en zijn de details voor de inning van de bijdragen voor de BIZ en de uitkering aan de vereniging geregeld.
2014-07-02-biz-velp-013
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen