Collecteren voor een Braintrainer

Foto: Innoforte

VELP – Van 4 tot en met 9 mei 2015 collecteert ouderenzorgorganisatie Innoforte mee met de Oranje Fonds Collecte in Velp.

De helft van het opgehaalde bedrag gaat naar de goede doelen van Innoforte zelf, de andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in de provincie Gelderland.

Innoforte zoekt nog 20 vrijwilligers die mee willen collecteren. Zij kunnen zich opgeven via [email protected].

Wilma van Eijk, manager Dagactiviteiten/ Dagbehandeling/ Vrijwilligers:
‘Wij investeren de inkomsten uit de collecte in een braintrainer en een fietslabyrinth voor onze cliënten. Met een braintrainer kunnen zij spelenderwijs, zelfstandig en in hun eigen tempo hun geheugen trainen. We hebben één braintrainer in het Lorentzhuis en daar gemerkt hoe leuk cliënten het vinden. Zij kunnen er gemakkelijk mee uit de voeten. Bovendien prikkelt de braintrainer hen voortdurend om de grenzen te verleggen door te vragen of ze op een hoger level willen spelen. We willen graag op iedere locatie een braintrainer maar ze kosten 4.500 euro per stuk. Ook voor fietslabyrinthen willen we extra geldbronnen aanboren, nu we weten hoeveel dit bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Een fietslabyrinth stimuleert bewegen enorm: cliënten toveren, al trappend, fraaie beelden op een groot beeldscherm en zien deze zich aan zich voorbij trekken alsof ze echt een fietstochtje maken. Ze genieten van de onverwachte vergezichten en fietsen als vanzelf langer dan op een hometrainer. Fietsen is natuurlijk goed voor het lijf maar wat minder bekend is, is dat je ook je brein fietsend traint. Er staat nu een fietslabyrinth in het Lorentzhuis, we willen het graag op meer locaties aanbieden. Ook voor de oudere buurtbewoners trouwens. Als zij bij wijze van spreken eens door New York willen fietsen, dan kan dat bij ons!’

Innoforte is het Oranje Fonds zeer erkentelijk voor de mogelijkheid om mee te collecteren. Het is voor de eerste keer dat het Oranje Fonds op deze manier in het hele land collecteert. Belangstellenden wordt gevraagd om bij aanmelding via [email protected] aan te geven wanneer zij in de betreffende week gaan collecteren, met wie of alleen en hun telefoonnummer te vermelden. Wie zich opgeeft, krijgt van Innoforte zo snel mogelijk per mail of telefonisch nadere informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen