Inloopavond herstel parkbos Koningsberg

Foto: Rob Schouten

ROZENDAAL – Geldersch Landschap & Kasteelen ontwikkelt plannen om de Koningsberg weer de status en allure te geven die het verdient. Het gebied achter de parkeerplaats bij kasteel Rosendael wordt opgeknapt, beter ontsloten en bij het geheel van landgoed Rosendael betrokken.

Op dinsdagavond 28 april van 18.30 en 20.30 uur wordt een inloopavond gehouden in kasteel Rosendael, Rosendael 1 te Rozendaal. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te denken over onderdelen van het plan, die in 2016 gerealiseerd zouden kunnen worden. Er is geen vast programma. Geïnteresseerden kunnen op een voor hen geschikt moment binnenlopen. De koffie staat klaar.

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, wel gewenst: [email protected].

Koningsberg-Rozendaal-Rob Schouten1

Ambities
De ambities zijn om van de Koningsberg in de geest van oorspronkelijke ontwerpen weer een parkbos te maken in plaats van het huidige bos. Het gebied zal worden verfraaid door de aanleg van lanen en nieuwe wandelpaden. Van de bestaande wandelpaden zal een deel worden verbeterd door een nieuwe toplaag en de overige paden zullen opnieuw worden vormgegeven.

Het centrale deel – de heuvel – van het parkbos wordt geaccentueerd en zal weer een bijzondere plek worden. Ook wordt het park voorzien van een aantal uitnodigende entrees. Vooropstaat dat het hele gebied toegankelijk blijft voor wandelaars en hondenbezitters.

De werkzaamheden op de Koningsberg worden mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

(Foto’s: Rob Schouten)

Koningsberg-Rozendaal-RS_2015-3

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen