Tweede druk Oorlog aan de Veluwezoom

Foto: Wencel Maresch

DIEREN – De eerste druk van het boek Oorlog aan de Veluwezoom verscheen op 16 april 2005. Het boek van auteur Wencel Maresch bleek in de smaak te vallen, want binnen twee maanden werd de gehele oplage van bijna 2000 boeken uitverkocht.

Veel mensen moesten daarna teleurgesteld worden en ook tweedehands is het nog steeds moeilijk te vinden. Nu nieuwe druktechnieken het mogelijk maken ook kleinere oplages te laten verschijnen, verschijnt er deze week een tweede druk van Oorlog aan de Veluwezoom. Het is een ongewijzigde tweede druk van het boek uit 2005.

Voor Oorlog aan de Veluwezoom interviewde Maresch tussen 2003 en 2005 vele tientallen mensen, speurde hij maandenlang in archieven, kreeg hij dagboeken uit de oorlogstijd in te zien en verzamelde hij enorm veel, vaak bijzonder beeldmateriaal, van de oorlogsjaren in Dieren en omliggende dorpen.

Bijzonder boek

De 462 pagina’s die het boek telt, geven een beeld dat in de hoofdstukken steeds begint met het grote verhaal, maar als het ware eindigt aan de keukentafel van de mensen die de Tweede Wereldoorlog aan de Veluwezoom beleefden. Dat inzoomen op het lokale verhaal maakt het tot een bijzonder boek, dat een goed beeld geeft van hoe het was tijdens de oorlog.

“Dat deze tweede druk in ongewijzigde vorm verschijnt, heeft vooral ook te maken met het feit dat de reacties op Oorlog aan de Veluwezoom zonder uitzondering positief waren. Geen van de geïnterviewde voelde zich verkeerd geciteerd, geen van de bronnen bleek pertinent verkeerd. Ik durf deze tweede druk dan ook met een gerust hart tien jaar later weer op de markt te brengen. Ik sta nog steeds helemaal achter de inhoud”, aldus de auteur.

Te koop vanaf zaterdag 18 april 2015

Oorlog aan de Veluwezoom kost € 27,50 en is zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur te koop tijdens het Bevrijdingsfeest bij De Sluis in Dieren en daarna per e-mail via: [email protected].

Oorlog aan de Veluwezoom - Cover-rgb

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen