Duurzame voertuigen voor buurtbeheer

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Op 14 april zijn de oude bedrijfswagens van buurtbeheer van de gemeente Rheden vervangen door voertuigen met een zeer hoge duurzaamheid. Wethouder Haverkamp nam samen met de mannen en vrouwen van buurtbeheer de auto’s in gebruik.

Het wagenpark was technisch afgeschreven en bracht daardoor zeer veel onderhoudskosten en uitval met zich mee. De continuïteit kwam daardoor in gevaar.
Economisch gezien waren de meeste bedrijfswagens al 6 tot 8 jaar geleden afgeschreven. Dit betekent dat er veel langer meer doorgereden is dan voor de tijd was voorzien.
Het oude wagenpark (meest diesel) had een zeer hoge CO2 uitstoot en was door de hoge leeftijd zeer vervuilend.

Zeer hoge duurzaamheid
Het nieuwe wagenpark heeft een zeer hoge duurzaamheid. De voertuigen rijden op groen gas of diesel in de hoogst haalbare norm 6 voor deze voertuigklasse ten aanzien van de CO2 uitstoot. Alle wagens beschikken over het duurzame ECOdrivesysteem. Ook het productieproces bij Mercedes kent een zeer hoge duurzaamheid.
Bovendien zijn de nieuwe bedrijfswagens optimaal uitgerust op het gebied van verkeersveiligheid, zowel voor de eigen medewerkers als de overige weggebruikers (actieramen, flitser, zwaailampen e.d.).

Subsidie
Totaal zijn er 14 voertuigen vervangen. De firma Wensink uit Arnhem heeft de auto’s geleverd met de firma Veth als carrosseriebouwer.
In verband met de hoge duurzaamheid heeft de vm. Stadsregio Arnhem Nijmegen nog een subsidie verstrekt voor de aanschaf van deze voertuigen.

Wethouder Ronald Haverkamp:
“Omdat de bedrijfsauto’s al tweekeer afgeschreven waren en de meeste voertuigen een zeer hoge CO2 uitstoot hadden, zijn de auto’s nu écht aan vervanging toe.
Door de groen/blauwe kleur en het gemeentelogo hebben de auto’s een professionele uitstraling en zijn de voertuigen duidelijk herkenbaar voor onze inwoners. Dat zal onze dienstverlening zeker ten goede komen“.

Op de foto: Wethouder Ronald Haverkamp neemt de sleutels in ontvangst van de heer Eduard Wolf, Directeur Wensink Automotive

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen