Politie waarschuwt jongeren voor fraude met mobiele telefoonabonnementen

REGIO – De politie waarschuwt voor een op dit moment toenemend stuk criminaliteit met telefoonabonnementen. Het komt steeds vaker voor dat jongeren onder dwang een duur telefoonabonnement moeten afsluiten.

De jongeren worden vaak op straat benaderd en vervolgens worden persoonlijke eigendommen zoals bijvoorbeeld scooter, fiets, telefoon en/of identiteitskaart afgenomen.

De slachtoffers krijgen pas hun bezittingen terug als zij samen met de verdachte(n) een of meerdere nieuwe mobiele abonnementen afsluiten. Daarna moeten zij de nieuwe telefoon inleveren en worden zij achtergelaten met een duur abonnement.

Volgens de politie moeten niet alleen scholen het onderwerp bespreekbaar maken, maar ook ouders. De politie adviseert om direct na het afsluiten van het abonnement de provider op de hoogte te stellen en het telefoonnummer direct te laten blokkeren. Doe ook altijd aangifte via 0900-8844 is het advies van de politie.

De politie heeft afgelopen donderdag een filmpje op YouTube geplaatst om jongeren te waarschuwen tegen fraude met abonnementen voor mobiele telefoons. Het filmpje is een aanvulling op een al langer lopend preventieproject over dit thema.

KLIK HIER voor de poster die de politie heeft gemaakt naar aanleiding van dit onderwerp.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen