Laatste Gevonden en Bewaard in Ellecom!

Foto: Peter de Waard, rheden.nieuws.nl

ELLECOM – Zondag 26 april presenteert Cultuurbedrijf RiQQ in de Nicolaaskerk in Ellecom de laatste aflevering van de lezing en de expositie Gevonden en Bewaard. Het is de 7e locatie die in de gemeente Rheden wordt aangedaan.

Gevonden en Bewaard was al te zien in de andere kerkdorpen van de gemeente Rheden. De expositie is onderdeel van het project “De Passage” waarmee op verschillende momenten de doorgaande weg door de gemeente Rheden in de schijnwerpers wordt gezet.

Aan de hand van ruim dertig voorwerpen komen verhalen tot leven over deze eeuwenoude en roemruchte route. De voorwerpen, allemaal langs de route gevonden, worden geëxposeerd in glazen vitrines en gaan vergezeld van opmerkelijke teksten. De objecten en verhalen zijn aangedragen door inwoners van de zes dorpen.

De Nicolaaskerk is een locatie die goed past bij de ietwat mysterieuze sfeer die door de verlichte glazen huisjes waarin de voorwerpen zijn uitgestald, wordt opgeroepen.

Tijdens de lezing “De Bewaarziekte” op zondagmiddag 26 april worden door curator Gerrit van Middelkoop de historische achtergronden van de vondsten belicht. Voorafgaand aan de lezing verzorgd de celliste Mirjam Mudde een miniconcert.

Het programma begint om 14 uur met de lezing waarvoor de entree € 5.- bedraagt. Vanaf 15 uur is het bezoek aan de expositie gratis. Reserveren voor de lezing kan via: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen