Team Arnhorst rent Roparun voor kankerpatiënten

Foto: Marc Pluim fotografie

VELP – In het Pinksterweekeinde neemt Team Arnhorst uit Velp voor de 3e keer deel aan Roparun, een estafetteloop vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor de zorg voor mensen met kanker en dit wordt onder meer bereikt door het organiseren van activiteiten. Tijdens Koningsdag staat het team op de Koningsmarkt in Velp en assisteert bij de zeepkistenrace in Rozendaal.

Dit jaar organiseert Stichting Roparun de estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam voor de 24e keer. Tijdens de loop leveren sporters in teamverband een prestatie om geld op te halen voor de zorg voor mensen met kanker. Op deze manier is inmiddels ruim 62 miljoen euro bij elkaar gelopen. Team Arnhorst loopt in 2015 voor de 3e keer mee en liep in twee jaar ruim 25.000 euro bij elkaar.

Zorg is belangrijk
Team Arnhorst bestaat uit ouders van kinderen van basisschool De Arnhorst in Velp en werd opgericht in 2012. “Iedereen heeft in zijn of haar omgeving te maken gehad met de ziekte kanker. Behalve onderzoek is ook de zorg voor mensen die kanker hebben zo ontzettend belangrijk”, vertelt initiatiefnemer en teamcaptain Henk Scholing. “We kunnen en willen niet alleen afhankelijk zijn van sponsoren en daarom organiseren we ook activiteiten om geld op te halen.”

Activiteiten
Voor het derde achtereenvolgende jaar verkocht het team oliebollen in Rozendaal en in januari en februari konden mensen statiegeldbonnetjes doneren bij Albert Heijn in Velp. Samen met de kinderen, leerkrachten en ouders liep het team op 10 april jl. een sponsorloop bij de school en haalde daarbij ruim 4.000 euro (!) op. Tijdens Koningsdag helpt het team mee met de zeepkistenrace in Rozendaal en staat het op de markt in Velp.

Uitdaging
“Zaterdag 23 mei staan we weer aan de start in Parijs en willen we binnen 48 uur naar Rotterdam lopen. Naast de sportieve uitdaging en een fantastisch weekend staan we vooral voor het motto en doel van Stichting Roparun: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, aldus Scholing. “We zien u graag op Koningsdag.”

Kijk voor meer informatie op: http://teamarnhorst.nl/ ; bekijk ook de korte documentaire over de deelname van het team in 2014:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen