Drie studenten uit Velp naar World Skills in Brazilië.

Foto: Groenhorst

VELP – Drie mbo studenten van Groenhorst Velp gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens World Skills in São Paulo (Brazilië) van 11 t/m 16 augustus.

Sharyn Jager (Nederlands Kampioen bloembinden) bindt de strijd aan in het wedstrijdonderdeel Floristry. Bram Wevers en Simon Kuiperij (Nederlands Kampioen tuinaanleg) doen mee in de categorie Landscape Gardening.
Teamleider Meri Loeffen van Groenhorst Velp is super trots: “Het is geweldig dat onze groene mbo-school zoveel talent in huis heeft. Het is een eer dat onze kampioenen hun vakkennis op dit internationale podium mogen demonstreren.”

Trotse docenten
Ook voor de docenten van de mbo’ers is World Skills een hoogtepunt. Elbert Roordink begeleidt het hoveniers duo Bram en Simon. “Om aan World Skills mee te doen moet je een echte vakman zijn en sterk in je schoenen staan. Als hovenier ben je een alleskunner. Je hebt gedegen plantenkennis, kunt goed plannen en organiseren en weet alles van houtwerk en sierbestrating. Simon en Bram verstaan hun vak en hebben laten zien dat ze wedstrijddruk aan kunnen. Dat is een topprestatie waar ik ongelofelijk trots op ben”, aldus Roordink.

Bloemdocent Hein Otten omschrijft zijn pupil als een stille kracht die ambitieus is en haar zaken goed voor elkaar heeft. “Sharyn is een perfectionist die niets aan het toeval overlaat. In haar bloemwerk laat ze altijd iets van zichzelf zien en dat zorgt voor een stuk originaliteit. Ze kan ontzettend goed focussen en heeft een geweldige techniek. Ik weet zeker dat ze indruk gaat maken in Brazilië.”

Grootste beroepenevenement
Begin augustus vertrekken de mbo’ers en de andere deelnemers van Team Nederland naar Brazilië. World Skills is het grootste beroepenevenement ter wereld dat sinds 1962 iedere twee jaar wordt gehouden. Ruim duizend jonge vakmannen en -vrouwen strijden in 29 wedstrijdonderdelen om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. De wedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en het stimuleren van talent over de hele wereld. Naast deze wedstrijden biedt World Skills een platform voor beroepsoriëntatie en het opbouwen van een internationaal netwerk. Voor de 43e editie van World Skills in São Paulo wordt een recordaantal deelnemende kandidaten verwacht: ruim 1200.

Openingsceremonie
De openingsceremonie is in het Ibirapuera Gymnasium, een van de meest bekende arena’s voor culturele en sportieve evenementen in São Paulo. Op 11 augustus om 19.00 uur wordt World Skills 2015 hier officieel geopend met culturele performances, een Braziliaanse show en de traditionele ‘Parade of Nations’. Naar schatting zullen ruim 8.500 bezoekers aanwezig zijn.

Op 16 augustus vindt op dezelfde locatie de sluitingsceremonie plaats met uiteraard de huldiging, feestelijke performances en speeches. Er worden compilatievideo’s vertoond met alle highlights van de wedstrijden. Ook wordt de World Skills vlag traditioneel overgedragen aan het land dat World Skills 2017 organiseert: de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer informatie
Meer informatie over Team Nederland is te vinden op http://www.worldskills-team.nl/ en op de Facebook pagina van Groenhorst Velp https://www.facebook.com/groenhorst.velp

Daarnaast hebben Simon, Bram en Sharyn hun eigen World Skills Facebookpagina:
https://www.facebook.com/pages/Bram-Wevers/1584279161853781?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Simon-Kuiperij/1594759667433389?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Sharyn-Jager/1626602054243679?ref=ts&fref=ts

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden