Koningsdag feestprogramma voor kinderen in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Koningsdag begint traditiegetrouw met de Aubade op de Overtuin, burgemeester Petra van Wingerden-Boers houdt om 10.00 uur een korte toespraak.

Hierna wordt de vlag gehesen door scouts van de Velpsche Woudloopers en de Olmen, geflankeerd door scouts van de Markesteengroep. Daarna wordt Het Wilhelmus gezongen, begeleid door de Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt.

StraattekenenGec

Duiven in plaats van ballonnen
Vanaf 8.00 uur hebben scouts van De Markesteengroep dan al zo’n 600 ballonnen met lucht opgeblazen, niet met helium. Want de oranje ballonnen die vanaf 9.30 uur worden die uitgedeeld mogen de kinderen vasthouden.

Na het Wilhelmus en het aftellen door de burgemeester gaan vele tientallen duiven de lucht in. Dit om er voor te zorgen dat er geen ballonnen in de natuur terecht komen en zodoende het milieu minder belast wordt.

Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt vertrekt daarna voor een toer langs alle Velpse bejaardenhuizen. Op de Hoofdstraat is ’s morgens vroeg al een prachtige tekening met kroontjes en vlaggetjes gespoten en die mag nu worden ingekleurd met de gratis krijtjes die scouts van de Velpsche Woudloopers uitdelen.

Feestterrein
’s Middags heeft Stichting Velp voor Oranje het Burgemeester Brandtplein omgedoopt tot “het Feestterrein van Velp”.

  • Al vanaf 9.00 uur serveren studenten van Hogeschool Larenstein verse koffie en frisdranken (geen alcohol) op een groot terras en wordt een barbecue aangestoken.
  • Buurtvereniging Burgemeester Brandtplein organiseert de populaire Kinderrommelmarkt (vanaf 10.00 uur ter plaatse aanmelden: € 2,50).
  • Vanaf 13.00 uur hebben scouts van de Markesteengroep de leiding over de Kinderspelen. Een spelkaart van € 1,– geeft toegang tot alle spelletjes, waaronder een draaimolen.
  • De muziek op het Feestterrein wordt gedraaid door Velpenaar Rob Christant.
  • Een turnvereniging geeft demonstraties op een Tumblinbaan
  • Er worden ook dansdemonstraties gegeven.

Vorig jaar deden ruim 600 kinderen mee aan de Kinderspelen. Ouders en grootouders lopen wat rond, zien vrienden en bekenden en “picknicken” in het gras of zitten op het terras (geen alcohol). Het is een veilige omgeving, ook voor de allerkleinsten.
Plaats: Burgemeester Brandtplein, 13.00 – 16.00 uur.

Extra informatie:
Bij de Aubade op Koningsdag in Velp gaan dit jaar heel veel duiven de lucht, in plaats van ballonnen. Zo blijven de bossen, de weilanden, de zee en het strand schoon. Vogels en vissen en andere dieren raken niet verstrikt in touwtjes en stukjes plastic van neergedaalde ballonnen.

Prijsvraag:
Alle Velpse en Rozendaalse kinderen krijgen op school een bon, die ze kunnen inleveren voor een gratis oranje ballon-op-een-stokje bij de Aubade. Daarmee maken ze kans op een mooie prijs. Notaris De Kroon trekt uit de ingeleverde bonnen 15 winnaars. En die krijgen allemaal een uitnodiging van Velp voor Oranje om de prijs later op te halen bij de Rabobank en een ijsje te eten bij IJssalon La Farfalla op de Overtuin.

Kijk voor meer informatie op: www.velpvoororanje.nl

Programma Velp

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen