39e editie Vael Ouwe Toertocht

Foto: veluwerijders

Dieren- zaterdag 13 juni a.s. is het weer zover. In en om Dieren wordt de Vael Ouwe fietstoertocht verreden over vernieuwde routes.

Vanwege de fantastische ligging van Dieren aan de voet van de Posbank en Veluwe is meefietsen een werkelijke aanrader. Al ben je een recreatieve- of een gelouterde toerfietser iedereen kan meedoen en zijn hart weer ophalen. Wil je genieten van de prachtige omgeving of je stukbijten op de klimmetjes van de Posbank , schrijf je dan gewoon in voor deze enerverende toertocht.

Klassieke rit

De Vael Ouwe is een echte klassieker onder de toertochten en behoort bij de fietsers tot één van de meest gewaardeerde tochten. Deze landelijk bekende tocht start en eindigt in Dieren en wordt verreden over duidelijk bewegwijzerde fietspaden en wegen. De NFTU, de grootste toerrijwielvereniging van Nederland heeft deze boeiende en één van de beste georganiseerde en verzorgde toerfietstochten beloond met een maximaal aantal van drie sterren.

Voor inschrijven via de website
Makkelijk inschrijven voor deze bijzondere toertocht is mogelijk via de website www.vaelouwe.nl/inschrijven/. Voorinschrijven kan tot en met zaterdag 6 juni a.s. maar inschrijven op de dag zelf kan natuurlijk ook. Het verkrijgen van een Vael Ouwe herinneringsmedaille is alleen mogelijk via voorinschrijving. Inschrijven kan zowel individueel als met bedrijventeams.

Deelnemers kunnen kiezen voor een route van 50, 100 en 160 km. De gelouterde fietser zal zijn voorkeur geven aan de lange routes, maar met een gezin is de 50 km zeker aan te bevelen. De kosten van inschrijven zijn laag gehouden en bedragen per individuele deelnemer € 4 tot € 8. Een NFTU lid ontvangt hierop een reductie van € 2. Voor bedrijventeams is een speciaal arrangement gemaakt.

Aangepaste routes, prachtige natuur en vergezichten
Dit jaar zijn de routes op vele plaatsen aangepast en bieden daardoor nog meer mooie plekjes en spannende ontdekkingen. De Posbank als hoog(s)te punt blijft aantrekkelijk en biedt de fietser schitterende vergezichten over het golvend landschap van de Veluwe. Zorg dat je van de partij bent en ervaar de landelijke rust van de Veluwe en haar groene omgeving. Door een prima bewegwijzering zijn de routes makkelijk te volgen.

Tijdens je fietstocht word je meermalen op gezellige verzorgingsplekken getrakteerd op gratis eten en drinken beschikbaar gesteld door Deka supermarkten. Pech onderweg geen probleem, deze wordt snel verholpen door de mecaniciens van FietsNed, die de gehele dag stand-by zijn. Wacht niet schrijf je in en ervaar fietsplezier. Een impressie vooraf? Ga naar www.vaelouwe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen