Rhedense Veteranen krijgen eerbetoon in gemeentehuis

DE STEEG – In verband met de Nederlandse Veteranendag ontving burgemeester Petra van Wingerden-Boers op donderdag 26 juni veteranen die woonachtig zijn in de gemeente Rheden. 

De Veteranendag is een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen, jong en oud, man en vrouw, die zich hebben ingezet in dienst van de vrede.

Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis in De Steeg heeft de burgemeester haar waardering uitgesproken voor het werk van de Rhedense veteranen. 
Na de ontvangst in het gemeentehuis en de toespraak van de burgemeester vond een korte herdenkingsplechtigheid plaats en tot slot werd gezamenlijk het Wilhelmus worden gezongen. 
Na afloop van het officiële gedeelte kregen alle aanwezige veteranen het boek “Verborgen in Velp”, geschreven door Gety Hengeveld – de Jong en is er op de omloop een gezellig samenzijn. 
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag.
294 veteranen
De gemeente Rheden kent in totaal 294 veteranen. Zij zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea. Deze militaire veteranen worden daarom samen met hun partner/begeleider, uitgenodigd voor een ontmoeting op het gemeentehuis. 

Nederlandse Veteranendag
De Nederlandse Veteranendag is sinds 2005 jaarlijks rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. In 2006 heeft de ministerraad besloten de Nederlandse Veteranendag tot nationaal evenement uit te roepen. Nederland telt ruim 125.000 veteranen: van Tweede Wereldoorlogveteranen tot en met militairen die zijn ingezet bij de vredesmissies van nu.  
Terugblik naar het ontvangst van de veteranen in het gemeentehuis 2013: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/20130628/Eerbetoon-aan-Rhedense-Veteranen
Basisschool de Roncalli uit Velp zal deelnemen aan het landelijke defilé in Den haag.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen