Verkoop huurwoningen Vivare aan hedgefonds multimiljardair George Soros

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Via de SP Rheden, vernamen diverse bewoners in de van Voorthuijsenstaat in Velp, dat Vivare mogelijk een deel van hun huizen gaat verkopen. Het zou verkocht gaan worden aan Quantum Strategic Partners Ltd, een hedgefonds van multimiljardair en filantroop George Soros.

De schrik is groot en men maakt zich zorgen over de plannen en over de toekomst van hun huis en buurt. Jan en Hester Hop zijn betrokken bewoners in de van Voorthuijsenstraat en hebben een oproep verspreid om huurders aan te zetten tot actie.

Brief aan medebuurtbewoners door Jan Hop:
“Stel je voor dat multi-miljardair en filantroop George Soros zegt dat hij het hele complex kleine huurwoningen in de van Voorthuijsenstraat in Velp wil kopen, via één van zijn vele hedgefondsen en van de woningbouwvereniging Vivare. Juist die woning waarin jij woont, waarin je je goed en veilig voelt. Eén van de laatste nog relatief betaalbare sociale woningbouwwoningen in je lokale gemeenschap…….,“ aldus Jan Hop.

HVR1
Klik op de afbeelding voor de weergave van de totale brief

“En niet alleen mijn huis, maar ook in andere delen van de gemeente is een soortgelijke situatie ontstaan.

Ik dacht eerst in een goed bedachte soapserie terecht te zijn gekomen, bedacht door een scriptschrijver met iets teveel fantasie, maar bij navraag bij de SP en de Huurdersvereniging (HVR) Rheden blijkt dat dit onwaarschijnlijke verhaal wel degelijk een hele grote kern van waarheid blijkt te hebben. Het staat zelfs in de Gelderlander van 25 april. De gevolgen voor hoogte van onze huur is nog onbekend, laat staan voor het beheer en schoonhouden onze huizen en de straat”. (http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/schrik-over-verkoop-complex-aan-brits-hedgefonds-1.4879541)

SP Rheden heeft naar aanleiding van deze kwestie schriftelijk vragen gesteld aan B&W en antwoorden gekregen, klik op de volgende link als u de vragen en antwoorden wilt lezen: https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2015/04/Antwoord-op-vragen-SP-inzake-verkoop-clusters-sociale-huurwoningen.pdf

Hester Hop, vrouw van Jan Hop, heeft naar aanleiding hiervan, o.a. het volgende in een brief aan de SP geschreven:
“Het is toch te gek dat onze straat als minder kwetsbaar wordt betiteld in het antwoord van B&W omdat er naar verhouding wat meer koopwoningen zouden staan. Bij buurtcoach Suus de Waard van Viva Rheden staat onze straat juist als sociaal zwakker, echt kwetsbaar bekend. Nu gaat het sinds een tijdje ietsje beter, maar dat komt doordat wij ons als bewoners, aan het organiseren zijn. Een groep van zeker vijf betrokken bewoners houden de buurt schoon, signaleren zaken. Zonder ons vijven zakt de buurt weer terug naar een staat van viezigheid, inbraken, wietplantages, mensen die wekenlang onopgemerkt overleden liggen in hun huis. Dank zij ons is dat veranderd, je krijgt daarvoor de vrijwilligersprijs van de gemeente Rheden, een schamele €400,–, EN ALS DANK: VERKOOP VAN ONZE HUIZEN! DREIGING VAN TE HOGE HUREN! HOEZO SOCIAAL MINDER ZWAK?!!!!?! ”

Hester en Jan Hop gaan dinsdagavond, 28 april, in gesprek met John Berends tijdens het spreekuur van Huurders Vereniging Rheden. Ze hebben besloten het naadje van de kous te willen weten, voordat ze besluiten welk antwoord, welke actie nu gepast is, en met wie.

Jan Hop heeft zijn zorgen ook uitgesproken op de website van de mogelijke koper Quantum Strategic Partners Ltd. van George Soros en roept inwoners van gemeente Rheden op het zelfde te doen via: http://www.opensocietyfoundations.org/

“Hoe meer mensen laten horen en weten hoe ze er over denken, hoe prominenter deze zaak in de aandacht komt ….. dit kan ook via de lokale politieke partijen of op de Facebookgroep van de van Voorthuijsenstraat zie https://www.facebook.com/groups/441361639316094, aldus Jan en Hester Hop te Velp”.

 

IMG_8400

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen