4Noppes: Weggeefwinkel, een winkel zonder kassa…, zonder geld!

Foto: www.4Noppes.com

Binnenkort zal de allereerste weggeefwinkel in de gemeente Rheden zijn deuren openen. De voorbereidingen zijn in volle gang en wij hopen u als het zover is op onze nieuwe stek te verwelkomen.

Volg de ontwikkelingen via Facebookpagina 4Noppes  en via de website www.4noppes.com.

4Noppes is een initiatief van Sandra van den Hoek en Susanne Abrahams. De naam 4Noppes is gekozen omdat het goed aangeeft dat er echt helemaal geen geld aan te pas komt.

Een weggeefwinkel?
Een weggeefwinkel is een winkel zonder kassa, zonder geld, zonder winstoogmerk, gerund door vrijwilligers. U kunt bij 4Noppes uw nog bruikbare tweedehands spullen brengen en natuurlijk ook snuffelen tussen alle spullen die we al hebben gekregen. Zit er iets van uw gading bij, dan mag u het gewoon meenemen. Zomaar, voor niets. Als u er maar blij van wordt.

De afvalberg verminderen en hergebruik stimuleren
Door het gratis weggeven van nog bruikbare spullen willen we o.a. de afvalberg verminderen, hergebruik stimuleren en laten zien hoe je op een creatieve manier van iets ouds weer iets heel moois kunt maken.

Ontmoetingsplek voor iedereen
Naast het inzamelen en weggeven van spullen vormt 4Noppes ook een ontmoetingsplek voor iedereen. Een tafel met kranten en tijdschriften, een kopje koffie erbij en tijd voor een praatje. Zo zien wij het hart van onze winkel. Voor ieder wat wils, met respect voor iedereen.

Weggeven en zomaar iets krijgen
Wij ondersteunen in onze winkel een ander soort economie, een andere kijk op geld en het principe dat er voor iedereen genoeg is. En wij willen iedereen laten ervaren hoe leuk het is om weg te geven of zomaar iets te krijgen.

Waar gaan wij onze deuren openen?
Hierbij vragen wij hulp, we zijn op zoek naar een goede gratis locatie. Wij gaan geen omzet maken, want we geven het weg. Denk aan:

  • Een loods
  • Een schuur
  • Een garage
  • Natuurlijk staan we ook open voor een winkelpand, mits ons dit niks gaat kosten.
  • En graag in de omgeving van Dieren

Sponsors en hulptroepen gezocht!
Zonder sponsoring kunnen wij niet bestaan. Komt uw bedrijf ook op het sponsorbord in onze winkel te staan? Of wilt u als particulier iets bijdragen? Daar worden wij heel erg blij van! Ook mensen die ons willen helpen met het inrichten van de winkel kunnen contact met ons opnemen.

En heeft u al spulletjes die u kwijt wilt, laat het ons weten! De goederen moeten schoon, heel en werkend zijn. Wij nemen ze graag, na overleg, in ontvangst. Mail naar [email protected].

4Noppes, de gratis winkel voor álle Dierenaren, die gevuld wordt dóór alle Dierenaren.

(Komt u uit één van de omliggende dorpen dan bent u natuurlijk ook van harte welkom!)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen