Drukke avondspits verwacht voor Hemelvaart

Foto: rheden.nieuws.nl

REGIO – De ANWB en andere verkeersorganisaties gaat er van uit dat de avondspits van woensdag 13 mei een stuk drukker wordt dan op een normale woensdagnamiddag. Zij baseren dit op gegevens van voorgaande jaren, afgelopen jaar stond aan de vooravond van Hemelvaart meer dan 400 kilometer file.

Korte vakantie dicht bij huis
Veel mensen hebben een lang weekend vrij voor de boeg en vertrekken woensdag voor een korte vakantie. Naast een verblijf in eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen.

Er is woensdagmiddag een grote kans op files op de wegen naar de Veluwe (A1/A28/A50), rond Arnhem en Nijmegen (A12/A50/A325), naar het zuiden (A2/A27) en op de wegen naar de Friese Meren en de kust. Zij verwachten dat de grootste drukte na 20.00 uur voorbij zal zijn.

Vrijdag 15 mei is er geen verwachting van een drukkere ochtend– of avondspits. Wel kunnen dagjesmensen lokaal voor files zorgen. Onder andere bij musea, dierentuinen, attractieparken, Outletstores, en richting het strand.

Op zondag 17 mei gaan de meeste mensen in de loop van de middag weer terug naar huis met opnieuw kans op files. Bron: ANWB Verkeersinformatie.

Het weer volgen in gemeente Rheden

Blijft u binnen de regio of verblijft u als toerist in de gemeente

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen