Doe mee met De Vael Ouwe toertocht

Foto: Vael Ouwe

Dieren – Op zaterdag 13 juni zal de 39e editie van de Vael Ouwe tourtocht van start gaan. De routes zijn op vele plaatsen veranderd en maken de tochten over de Veluwe en Posbank avontuurlijk- en aantrekkelijker.

De kuitenbijter, de Postbank, zal in de langere tochten 100 km en 160 km vanaf verschillende kanten opgereden worden en de gelouterde renner extra uitdagen. Maar ook aan de recreatievere fietser is gedacht. Deze kan genieten van de prachtige paden door de natuurgebieden om de Posbank. Onder het motto “Ervaar de verrassende en spannende Veluwe als fietsgebied” kun je zowel individueel als met je gezin een fantastische dag beleven. Mis dit niet.

De Vael Ouwe , die landelijk bekend staat als een zeer goed georganiseerde toertocht, geniet ook dit jaar weer een warme belangstelling. Met nog enkele weken te gaan is het aantal voorinschrijvingen zowel individueel als bedrijventeams groot te noemen. Wil je met een (bedrijven)team inschrijven dan kan dit met minimaal 6 deelnemers. Naast een aangeklede ontvangst met koffie en cake bestaat het teamarrangement uit een gevulde tas met fourage en na afloop een consumptie en broodje, groepsfoto en Vael Ouwe medaille 2015. Voorinschrijven van (bedrijven)teams kan nog tot en met 31 mei a.s. Kijk op www.vaelouwe.nl/inschrijven

veluwerijders RN2 (1)

De tijden

De start- en finishlocatie is dit jaar te vinden bij de voetbalvereniging Dierensche Boys aan de Admiraal Helfrichlaan, waar ruime parkeergelegenheid is. De geoefende toerfietsers die van start gaan voor de 160 km vertrekken tussen 07.00 uur en 09.00 uur, daarna volgend de 100 km toerfietsers die starten van 08.00 uur tot 10.00 uur.

De 50 km deelnemers starten vanaf 09.00 uur tot 11.00 uur. Gekozen is om de snellere fietsers eerder te laten vertrekken. Hierdoor wordt voorkomen dat de snellere en langzamere fietsers elkaar hinderen.

De finish sluit voor iedereen om 17.00 u. Hiermee krijgt iedereen de mogelijkheid om een hele dag onderweg te genieten van vele toeristische attracties zoals b.v. het bezoekerscentrum Veluwezoom, Natuurmonumenten, de wandelpaden, te kunnen picknicken en dergelijke.

De Vael Ouwe toertocht

Deze tocht is door de NFTU met 3 sterren gewaardeerd, is een uitdagende toertocht voor zowel de recreatieve als ervaren toerfietser. Met afstanden van 50, 100 en 160 km is het voor iedere fietser mogelijk om mee te doen. De routes lopen door prachtige natuurgebieden op en rond de Veluwe met de Posbank als hoogtepunt. Op diverse plaatsen zijn rustpunten gecreëerd en wordt de fietser verrast met gratis eten en drinken.

Ook bij pech wordt de fietser niet aan zijn lot overgelaten. FietsNed is de gehele dag op de routes aanwezig om snel en adequaat voor oplossingen te zorgen. Voor meer informatie kijk op www.vaelouwe.nl
vaelouwe

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen