Port drinkers OPGELET! Port Masterclass:

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Slijterij & Wijnhandel Appeldoorn organiseert in samenwerking met Café d’Oranjeboom op donderdag 21 mei, een Port Masterclass in de Oranjestraat te Velp.

Heeft u altijd al alles willen weten over port? Dan is dit de kans voor u! Er zal een expert op Portgebied aanwezig zijn van het Krohn Porthuis. Hij zal u alles vertellen over de verschillende soorten Port. Dit uiteraard in combinatie met zeer uitgebreide proeverij met lekkere hapjes!

Dus ook die bijzondere Vintage port willen proeven? Willen weten wat nou een Colheita port is? of misschien willen weten hoe een 10 jaar oude Colheita tot stand komt? Geef je dan snel op!

Informatie & Aanmelden:

Over het Porthuis Krohn:
Het werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Inmiddels is het bedrijf al generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. De familie is ook eigenaar van de “Quinta do Retiro” en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven.

Naast de standaard ports, omvat het assortiment een breed gamma aan Colheita’s, LBV’s en Vintage ports. Heel bijzonder is de grote voorraad oude jaargangen die rijpen in hun kelders in Vila Nova de Gaja.

Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.

Appeldoorn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen