Vragen bezorgde burgers aan diverse instanties i.v.m. verkoop woningen Vivare

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De vele verontruste bewoners / huurders en afgevaardigden van diverse maatschappelijke organisaties hebben tijdens het politieke café van 13 mei jl. een uitgebreide discussie gehad over het thema “sociale woningbouw in de gemeente Rheden”.

Onder leiding van onafhankelijk discussieleider Walter Jansen was de discussie en waren de voordrachten vooral geconcentreerd op de voorgenomen verkoop van veel sociale huurwoningen door woningbouwvereniging Vivare aan Quantum Strategic Partners één van de hedgefunds van George Soros, Amerikaans Multimiljardair.

De organisatie verwijst u graag naar de berichtgeving van rheden.nieuws.nl, de Gelderlander en de Regiobode voor meer informatie over het Politiek Café. Na inleidingen van de bewonerscommissie Van Voorthuijsenstraat Velp, de Huurdersvereniging Rheden en de bewonerscommissie Nieuw Schoonoord, heeft de organisatie de vragen die onder de vele aanwezigen leven, opgeschreven en gebundeld.

Ook heeft de organisatie afgesproken dat alle vragen en antwoorden daarop, openlijk met elkaar en met de lokale media zullen worden gedeeld, en integraal worden vermeld op de site van de Huurdersvereniging Rheden (www.hvr-velp.nl) en rheden.nieuws.nl. Op deze manier kan een ieder voor zich een weloverwogen mening vormen over deze voorgenomen verkoop van sociale huurwoningen.

De vragen aan het college van B&W gemeente Rheden, woningbouwvereniging Vivare en Hoen Vastgoedbeheer zijn te vinden in de 3 bijlagen bij deze publicatie.

De door onze bewonerscommissie Van Voorthuijsenstraat Velp verzamelde handtekeningen tegen verkoop, zullen worden aangeboden aan wethouder Nicole Olland op dinsdag 26 mei 2015 om 16.30 uur. Ook de heer Angenent krijgt dan een zelfde afspraak aangeboden tot aanbieding van de handtekeningen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen