Wereldspeler TÜV Rheinland centraliseert op IPKW in Arnhem

Foto:

REGIO – TÜV Rheinland, een van de belangrijkste internationale leveranciers van technische diensten voor kwaliteit en veiligheid, centraliseert verschillende Nederlandse divisies en verhuist deze naar Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.

Het gaat om de bedrijfsvoering van de vier locaties in Apeldoorn en Enschede. Op IPKW komen 50 mensen te werken. TÜV Rheinland Nederland verleent een groot aantal diensten, zoals het testen en inspecteren van industriële faciliteiten; het testen van producten volgens veiligheidsnormen, zoals glas, textiel en medische producten; en certificatie van managementsystemen, zoals ISO 9001 en VCA. De verschillende divisies zijn belangrijke onderdelen van het netwerk dat de TÜV Rheinland Groep heeft opgezet om alle delen van de wereld te kunnen bedienen.

Vestiging in Arnhem
TÜV Rheinland kiest voor IPKW gezien de centrale ligging in Nederland en de mogelijkheid om in een ruim gebouw moderne laboratoria en testfaciliteiten te bouwen. “Bovendien past het innovatieve bedrijventerrein bij het profiel van TÜV Rheinland,” aldus interimdirecteur Rob de Jonge.

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem is een vestigingsplaats voor ondernemers in de cleantech-industrie. Het park biedt diverse faciliteiten, een inspirerende werkomgeving en een duurzaam en innovatief profiel.

Kevin Rijke, directeur van IPKW:
“Het maakt ons trots dat TÜV Rheinland de meerwaarde en synergievoordelen ziet van dit park en haar huurders en dat zij bovendien kiest voor de sfeer en de gebouwen alhier.”

Ook de burgemeester van Arnhem, Herman Kaiser, is verheugd met de komst van TÜV Rheinland. “We hebben er niet alleen banen bij, maar het is ook een prachtige versterking van het profiel van Arnhem als test- en ontwikkelhoofdstad voor nieuwe energie en elektriciteit”, aldus Kaiser. “Bovendien zijn dit soort contacten met Noordrijn-Westfalen van groot belang voor het economisch verkeer in de regio, wat een speerpunt is van ons beleid.” Kaiser speelde een belangrijke rol in het voortraject en heette op woensdag 20 mei samen met wethouder Ine van Burgsteden TÜV Rheinland persoonlijk welkom in Arnhem.

Over TÜV Rheinland
TÜV Rheinland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technische diensten. Met het
hoofdkantoor in Keulen (Duitsland) telt de organisatie momenteel 19.300 medewerkers, verspreid over ruim 500 locaties in 69 landen. De onafhankelijke experts staan voor kwaliteit en veiligheid van mens, milieu en technologie. TÜV Rheinland inspecteert technisch materiaal, producten en diensten en helpt mee aan de ontwikkeling van processen van klanten. TÜV Rheinland behaalde in 2014 een omzet van 1,7 miljard euro. TÜV Rheinland gaat zich in de loop van dit jaar op IPKW vestigen in het industriële Gebouw SB, dat momenteel wordt herontwikkeld tot een modern en duurzaam onderkomen.

Op 20 mei vond, onder toeziend oog van burgemeester Herman Kaiser, de contractondertekening plaats tussen IPKW en TÜV Rheinland.

IPKWstadhuis20mei-7734 verkleind

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen