Start werkzaamheden aan aanlegkade Dieren

Foto:

DIEREN – Op maandag 18 mei starten de werkzaamheden voor de aanlegkade in de IJssel bij de veerstoep in Dieren.

Afgelopen week zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd in verband met de flora- en faunawetgeving en de bodemkwaliteit. Naar verwachting is de aanlegkade in juli klaar zodat de rondvaartboten dit vaarseizoen er al gebruik van kunnen maken.

Meer toeristen
Vijf dorpen van de gemeente Rheden liggen aan de IJssel. Het zijn mooie dorpen waar toeristen kunnen verblijven en genieten. Deze toeristen zijn een belangrijke bron van inkomsten voor diverse bedrijven. Tot voor kort was er helaas geen goede aanlegmogelijkheid voor rondvaartboten. Daarom is er samen met Rijkswaterstaat en in overleg met de omwonenden een plan gemaakt voor een aanlegkade. Een kade die goed aansluit op de bestaande wegen en zo min mogelijk overlast veroorzaakt. Dit project is mede gefinancierd door het Regioprogramma Toerisme van de Provincie Gelderland.

Wethouder Nicole Olland:
“Ik ben erg blij dat het er naar uitziet dat de aanlegkade voor het nieuwe vaarseizoen klaar is. Zo kunnen vanaf deze zomer nog meer toeristen genieten van de prachtige IJssel en het mooie dorp Dieren. En hopelijk profiteert de horeca in Dieren-Zuid hier ook van” aldus een enthousiaste wethouder Nicole Olland.

Informatie
Tebezo Waterbouw & Nautische Dienstverlening B.V.uit Genemuiden voert de werkzaamheden uit. De direct omwonenden zijn via een bewonersbrief op de hoogte gebracht. Voor vragen over de uitvoering kunnen inwoners contact opnemen met de uitvoerder van Tebezo via 038 38 55 225.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen