Derde ‘Ik buurt mee’ lezing in Velp-Noord

Foto: ik buurt mee

VELP – In het kader van het ‘Ik buurt mee!’ project in Velp Noordoost worden er lezingen georganiseerd onder het motto ‘Van buurtgenoten voor buurtgenoten’.

De derde lezing zal verzorgd worden door buurtgenoot Herman Geursen en heeft als titel “Serendipiteit: De rol van het toeval in de wetenschap en bij ontdekkingen”.

Toelichting:
Sindbad de zeeman was op zoek naar een scheepswrak met goud, maar ontdekte bij toeval het eiland Serendip (het huidige Sri Lanka).
Er zijn honderden toevallige resultaten van systematisch onderzoek met een ander doel. Bijvoorbeeld: de wet van Archimedes, het buskruit, elektromagnetisme. Daarnaast zijn er ook toevallige ontdekkingen, terwijl men naar wat anders zocht: Dodezeerollen, Amerika, vitamine B. In de lezing komen diverse (meer of veel minder bekende) spraakmakende ontdekkingen aan de orde.

De lezing zal plaatsvinden op woensdag 17 juni bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 te Velp. Men is welkom vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur en om 22.00 uur is de avond afgelopen. Om de kosten te dekken is de toegangsprijs €2,– p/p. Aanmelding is verplicht.

Voor nadere informatie en aanmelden voor het bijwonen van de lezing kunt u een e-mail sturen naar: [email protected].

Leer buurtgenoten kennen
Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

Over Ik buurt mee!
Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (zoals Vivare, St. VIVA, Politie) werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op http://www.ikbuurtmee.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen