Genieten tijdens de 39e Vael Ouwe fietstoertocht

Foto: Vael Ouwe

Dieren – Zaterdag 13 juni a.s. wordt de Vael Ouwe fietstoertocht voor de 39e keer verreden.

Doordat routes vernieuwd zijn is deze landelijke toertocht op en rond de Posbank nog aantrekkelijker geworden. Het prachtige natuurgebied rond de Posbank biedt de fietser bosrijke fietspaden in een golvend landschap en op de hoogste punten verrassende vergezichten. De vele pittige heuvels zijn voor de ervaren fietser een ware uitdaging. Het gezin die het wat rustiger aan wil doen kan de hele dag blijven genieten van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. Niet voor niks staat de Veluwe bekent als één van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Daaraan toegevoegd een geweldige organisatie, die u via gemarkeerde routes begeleidt en deze toertocht staat garant voor een enerverende dag.

De Vael Ouwe toertocht door Nederlands grootste fietsbond (NTFU) met de maximale score van 3 sterren gewaardeerd, is een uitdagende en spannende fietstocht door prachtige natuurgebieden met prima aangegeven routes en met veel aandacht voor fietser. Tijdens de route komt u diverse rustplekken tegen, waar de fietser getrakteerd wordt op gratis versnaperingen en drankjes. Pech onderweg wordt snel verholpen door de mannen van FietsNed die de gehele dag op het parcours aanwezig zijn.

Inschrijven kan voor (bedrijven) teams als individueel via www.vaelouwe.nl/inschrijven tot 7 juni a.s. en natuurlijk op de dag zelf. Alleen bij voorinschrijving kan geopteerd worden voor de felbegeerde Vael Ouwe medaille. Inschrijven kan voor een fietsroute van 50, 100 of 160 kilometer. De beklimmingen rond de Posbank zijn vooral voor de ervaren fietsers. De Vael Ouwe telt mee voor het NTFU klimmersbrevet.

De 160 km fietsers vertrekken tussen 7.00 en 9.00 uur, de 100 km rijders tussen 8.00 en 10.00 uur en de groep fietsers die hebben gekozen voor 50 km vertrekken van 9.00 uur tot 11.00 uur. Alle fietsers kunnen tot 17.00 uur finishen. Hiervoor is gekozen zodat iedereen op zijn manier maximaal kan genieten van al het moois dat de Veluwe en haar omgeving te bieden heeft.

De start locatie bevindt zich bij de voetbalvereniging de Dierensche Boys op sportpark het Nieuwland aan de Kolonieweg te Dieren. Hier is ruime parkeergelegenheid aanwezig. Tevens biedt de locatie rondom de kantine de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te genieten van een hapje en drankje. Ook kan gebruik gemaakt worden van kleedkamers en douches. Mis deze unieke toertocht niet en schrijf je met jouw team of gezin in. Wil je alles weten omtrent deze unieke toertocht kijk op www.vaelouwe.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen