Gemeente Rheden start Inwonerspanel ‘Rheden Spreekt’

Foto: www.rhedenspreekt.nl

GEMEENTE RHEDEN – De meningen en ideeën van inwoners zijn zeer belangrijk voor de gemeente Rheden. Hiervoor is de gemeente gestart met een Inwonerspanel, hiervoor hebben ongeveer één kwart van de inwoners van boven de 16 jaar, een uitnodiging ontvangen. Met de vorming van dit Inwonerspanel wil de gemeente inwoners betrekken bij de keuzes die zij maakt.

“Door deel te nemen aan het Inwonerspanel krijgt u de mogelijkheid om uw mening te geven en invloed uit te oefenen. Per jaar willen we ten minste vier onderzoeken houden. Het invullen van een enquête zal telkens zo’n 10 minuten in beslag nemen.” Zo schrijven burgemeester en wethouders van de gemeente in de uitnodigingsbrief.

“De resultaten uit de onderzoeken vormen een betrouwbare afspiegeling van de mening van de Rhedense bevolking.” De deelnemers worden op de hoogte gehouden van de onderzoeksresultaten en de gemeente deelt ook de vervolgstappen die gedaan zullen worden.

De gemeente start in juni met een onderzoek naar de mening van het panel over het cultuurbeleid van de gemeente, gevolgd door een ervaringsonderzoek naar de algemene WMO voorzieningen. Er zullen minstens vier onderzoeken per jaar plaats vinden.

Zelf onderwerpen aandragen
Overigens kunnen de deelnemers ook zelf actuele onderwerpen aandragen waarover zij graag een onderzoek gestart zouden willen hebben. In de onderzoeken is ruimte om dit aan te geven.

Aanmelden
De gemeente nodigt iedereen uit om mee te doen aan het Inwonerspanel, aanmelden is gemakkelijk, na het invoeren van je E-mailadres op https://www.rhedenspreekt.nl/inschrijven.html ontvang je een bevestigingsmail. Na het bevestigen en invullen van een aantal algemene vragen (leeftijd, geslacht enz.) wordt de deelnemer in juni via de mail gevraagd mee te doen aan het eerste onderzoek.

Wat gebeurt er met de gegevens
Alle gegevens worden door het onafhankelijke onderzoek- en adviesbureau Moventum uit Zutphen beheert. Uw gegevens worden volledig volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) behandelt en zullen anoniem verwerkt worden. Ze worden uitsluitend gebruikt voor ‘Rheden Spreekt’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen