60-jarig huwelijk echtpaar Hofstede – Van den Hoek

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De heer Gerard Hendrik (Geert) Hofstede (geboren in Haarlem op 2 oktober 1928) en mevrouw Maaike Aartdina Van den Hoek (geboren in Barendrecht op 16 december 1930) hebben elkaar ontmoet tijdens een studentenfeest in Musis Sacrum in 1950.

De heer studeerde werktuigbouwkunde in Delft en mevrouw Frans in Amsterdam. Beiden waren actief bij de landelijke Vrijzinnig Christelijke Studentenbond (VCSB). In 1952 werden zij een stel tijdens een bijeenkomst van de VCSB en trouwden in 1955. Zij woonden Amsterdam, Twente, Blaricum, Lausanne, Brussel, Zwijndrecht en streken uiteindelijk neer in Velp. Het echtpaar heeft 4 kinderen, 10 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Mevrouw tuiniert en leest veel. Zij is al meer dan 50 jaar actief lid van de VVAO (Vereniging van Vrouwen met Academische Opleiding) en daarbinnen lid van een literaire- en een tuinkring.

De heer is een internationaal bekend onderzoeker en auteur op het gebied van cultuurverschillen tussen landen en organisaties (www.geerthofstede.eu). Daarnaast runt hij een kleine familieonderneming om de auteursrechten van zijn werk te beschermen. In september 2011 is de heer Hofstede Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Sinds kort is de heer gestopt met het geven van de vele lezingen. Zijn huidige hobby is het schrijven van autobiografische notities voor de kleinkinderen, over alles wat hij zelf graag van zijn ouders en grootouders had willen weten.
Tegenwoordig wandelt het echtpaar vaak en graag korte afstanden.

Burgemeester Peter van Wingerden bracht hen een bos bloemen en het boek Canon van Rheden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden