Ontwerp Roncallischool Velp bij één van de 10 winnende!

VELP – De Roncallischool heeft de afgelopen weken meegedaan met de Doekoe-actie van supermarktketen Coop. In het kader van de Schoolplein14-actie heeft de school een ontwerpvoorstel ingediend voor een vernieuwing van het schoolplein. Haar ontwerp behoort tot één van de tien winnende ontwerpen.

Doekoe’s
Bezoekers van de Velpse Coop konden de afgelopen weken speciale Doekoe-munten doneren aan de Velpse basisscholen. Met een barometer werd bijgehouden hoeveel Doekoe’s een school verzameld had. Met de Doekoe’s kunnen de scholen uiteindelijke buitenspeelmateriaal kopen. De uitslag van deze actie is nog niet bekend, maar de buis van de Roncallischool zat aardig vol.

Schoolplein14
Lekker buitenspelen en bewegen is gezond voor iedereen. Schoolpleinen zijn daar niet altijd op ingericht. De afgelopen jaren is het schoolplein van de Roncallischool op de schop gegaan en al veel meer uitdagender geworden. Toch geven de kinderen aan nog niet altijd lekker te kunnen bewegen en spelletjes te kunnen spelen. Tijd voor een vernieuwing! Naast de spaaractie van de Coop konden scholen een ontwerp maken van een vernieuwing van het plein. Deze actie is uitgeschreven samen met de Cruyff Foundation. Deze organisatie wilt het bewegen en sporten bevorderen, ook op basisscholen. De Roncallischool heeft een leuk filmpje ingeleverd als ontwerp en is daarmee in de prijzen gevallen.

Coating
De gewonnen prijs houdt in dat de school coating op de tegels krijgt. Deze coating zorgen voor spelideeën en meer speelplezier. Daar zijn ze erg blij mee. Samen met het gewonnen buitenspeelmateriaal zorgt dit er voor dat de kinderen buiten verder gaan met bewegen en leren. En dat willen ze graag!

De prijs wordt woensdag 10 juni uitgereikt. Daarna zal een traject starten voor het aanbrengen van de coating.

Meer informatie:
over de Roncallischool: www.roncallischool.nl
over de Doekoe-actie via: www.coop.nl/doekoe
over Schoolplein14: www.schoolplein14.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen