Vanaf 1 juli fietst Mirre in 100 dagen alle 5.000 kilometer fietspad

Foto: Leo Preusting

REGIO – Mirre is na een spannende strijd uit bijna 900 aanmeldingen geselecteerd voor de beste vakantiebaan van Nederland. Vanaf 1 juli fietst zij in 100 dagen alle 5.000 kilometer fietspad van de vier Gelderse streken.

De Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, en doet van de reis verslag op social media en via een blog.

Maak kennis met Mirre
“Heel cool, oh wow! Cool! Ik heb echt zoveel zin in om de komende maanden in de Gelderse streken te gaan fietsen. Echt heel erg leuk!” Afgelopen donderdag kwam Mirre na een selectiedag op de Veluwe als winnaar uit de bus. Zij zal vanaf 1 juli in 100 dagen 5.000 kilometer door de Gelderse streken fietsen en verslag doen van haar reis op 5000kmgeldersestreken.nl.

Zoektocht groot succes
In de 21 dagen dat de vacature uitstond bezochten meer dan 20.000 mensen de inschrijvingswebsite en solliciteerden bijna 900 fietsliefhebbers uit heel Nederland. “We hoopten natuurlijk dat er een aantal goede inschrijvingen tussen zou zitten, maar dat de zoektocht zoveel geschikte kandidaten zou opleveren hadden we niet verwacht”, aldus Hanneline Oosting, projectmanager van Toerisme Gelderland.

Iedereen kan meedoen
Een deel van de route wordt voor de start op 1 juli vastgelegd, een ander deel ligt nog helemaal open. “We vragen onze Facebook, Twitter en Instagram communities ons te vertellen waar de fietser onderweg moet stoppen. Ook nodigen we onderweg allerlei mensen uit. We hopen zo dat Mirre op verborgen plekjes komt en dat er bijzondere ontmoetingen ontstaan met Mirre’s volgers en andere mensen die in Gelderland wonen of op bezoek zijn. We willen de ‘echte’ Gelderse streken laten zien en iedereen die wil, invloed op de route te geven”, zegt Oosting.

Gelderland voor derde achtereenvolgende keer fietsprovincie van Nederland
Gelderland heeft zich de afgelopen jaren ingespannen om de fietsprovincie bij uitstek te worden; met succes. In 2014 is de provincie door de website fietsen123.nl voor de derde achtereenvolgende keer verkozen tot fietsprovincie van Nederland. “We willen dat meer mensen de Gelderse streken herkennen als dé bestemming waar je sportief kunt genieten van de verschillende landschappen, bezienswaardigheden, evenementen en attracties”, aldus Oosting.

Tips?
Iedereen kan via 5000kmgeldersestreken.nl een tip achterlaten voor Mirre. De tocht gaat op 1 juli van start.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden