Op het 48e Schaapscheerdersfeest komen 90 schapen naar Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl, Wouter Rijnbende

RHEDEN – Op het 48e schaapscheerdersfeest op zaterdag 20 juni komen de herders met de honden tussen 08.15 en 9.00 uur met ca. 90 schapen vanaf de schaapskooi weer naar beneden naar het midden van het dorp.

Dit alles wordt muzikaal ondersteund door de jeugd van De March- en Showband Rheden en Het Rhedens Fanfarekorps wacht de schapen op in het midden van het dorp.

Overhandiging van De Schaar
Na een welkomstwoord van locoburgemeester Nicole Olland en de stichting BreBo wordt de schaar overhandigd aan de herders Cynthia Berendsen en Elly Janssen, waarna de schapen nog met de hand van hun vacht worden ontdaan.

Dan barst ook het dorpsfeest los met onder andere een braderie met ongeveer 150 kramen en nog veel meer!

Schaapscheerdersfeest1

Verder ziet het programma er als volgt uit:

  • 09.00-17:00 uur Braderie met ca. 150 kramen
  • 10.00-17.00 uur Standwerkersconcours (telt mee voor NK)
  • 10:00-16:00 uur Tentoonstelling en concerten in de Dorpskerk
  • 10:00-16:00 uur Kinderspelen op het grasveld bij de Dorpsstraat

De hele dag zijn er op het grasveld voor de dorpskerk kinderactiviteiten zoals broodjes bakken, schminken, kinder-sumoworstelen en er staat een springkussen. Stichting de Dierenweide laat kinderen en volwassenen kennis maken met diverse dieren. Een speelgoedaapje en een draaiorgeltje maken weer muziek voor de bezoekers.

Schaapscheerdersfeest2

Horecacentrum de Burght kleed het dorpsplein weer fraai aan en dan kunt u vanaf 09.00 uur genieten van een heerlijk kopje koffie, thee, of drankje. Van 11.00 tot 14.00 uur zal dansschool “Salsa Contigo “uit Arnhem onder leiding van een professionele dansleraar met zijn leerlingen een demonstatie en workshop’s geven van zijn Zuid-Amerikaanse dans. De Salsa, Merenque, Batchata & Kizomba zullen voorbij komen. De dag zal verder worden ingevuld met entertainment, dj’s & live muziek. Met o.a. een gastoptreden van Edrie Antonissen.

Dit evenement vind jaarlijks plaats op de 3e zaterdag in juni en is één van de grootste schaapscheerdersfeesten van Nederland georganiseerd door stichting BreBo (Herman Bremer en Jack Mijnheere)

Voor meer informatie kijk op de website: www.schaapscheerdersfeest-rheden.nl

Kijk ook naar het filmpje van de binnenkomst van de schapen in 2014

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen