112 niet overal bereikbaar in gemeente Rheden

Foto: 112

RHEDEN –┬áCDA Rheden roept het college van B&W op om contact op te nemen met Minister Kamp van Economische Zaken of Agentschap Telecom om de mobiele bereikbaarheid van 112 in de gemeente Rheden te verbeteren.

Aanleiding is een landelijk onderzoek waaruit blijkt dat het mobiel bereik naar noodnummer 112 in de gemeente Rheden nog niet optimaal is. Dit betreft dan vooral de bereikbaarheid in de natuurgebieden op de Veluwezoom, waar veel toeristen, recreanten en natuurlijk ook eigen inwoners actief zijn. Het is daarbij helaas onvermijdelijk dat er af en toe ongelukken gebeuren. De bereikbaarheid van 112 is dan essentieel: in een noodsituatie telt iedere seconde!

In een debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp heeft minister Kamp van Economische Zaken toegezegd om gemeenten te helpen die problemen hebben met de mobiele bereikbaarheid van 112. Het CDA vindt het belangrijk dat het noodnummer altijd bereikbaar moet zijn en daarom moedigt het CDA het college aan om hier gebruik van te maken.

Het CDA vraagt in de Tweede Kamer al langer aandacht voor de mobiele bereikbaarheid van 112. Het CDA vindt dat de regering moet streven naar 100% mobiele dekking van het alarmnummer 112, dus ook als je aan de grens woont, of midden op de hei of in een natuurgebied staat.

Om dit te bewerkstelligen zijn er schriftelijke vragen gesteld, is er een hoorzitting geweest en was er onlangs een debat met de ministers van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie. Minister Kamp van Economische Zaken heeft in het debat toegezegd te willen helpen om het bereik te verbeteren in de gemeenten waar het bereik nog niet optimaal is.

Omdat de minister het initiatief voor deze hulp heeft neergelegd bij de gemeenten zelf, is actie nodig bij het college. Het CDA Rheden verzoekt daarom het college de handschoen op te pakken om samen met de minister te zorgen dat straks iedereen overal in onze gemeente naar het alarmnummer kan bellen.

Meerdere gemeentes kampen met dit probleem

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen