Winnaars ‘duivenkaartje’ nemen prijs in ontvangst

Foto: Winnaars 'duivenkaartje'

VELP – Met bekers Oranje limonade en andere heerlijkheden werden ze ontvangen, de prijswinnaars die bij de Aubade op Koningsdag in Velp een kaartje hadden ingeleverd.

Ook broertjes en zusjes en vaders en moeders kwamen naar de Rabobank om de officiële prijsuitreiking mee te maken. Dit jaar werd de prijs niet gewonnen omdat een ballon kilometers ver was weggedreven, maar dit jaar trok notaris Joke de Kroon 15 prijswinnaars uit de honderden ingeleverde duivenkaartjes.

In plaats van een ballonkaartje, ontvingen alle Velpse schoolkinderen dit jaar namelijk een ‘duivenkaartje’. Want Oranjevereniging Velp voor Oranje had besloten om geen ballonnenwedstrijd meer te organiseren. Vogels, vissen en andere dieren raken vaak verstrikt in de neergedaalde ballonnen en touwtjes. De paar feestelijke minuten van de opstijgende oranje ballonnen wegen niet op tegen het leed van de dieren, vond de Velpse Oranjevereniging. Gelukkig kwam postduivenvereniging Velp-Zuid met een prachtig alternatief: na het aftellen van de burgemeester werden dit jaar ruim 100 postduiven losgelaten.

Zaterdag 13 juni reikten voorzitter Gety Hengeveld en bestuurslid Anneke Beumer de prijzen uit aan de winnaars:

Hidde Onel, 2 jaar; Hanne van Middendorp, 3 jaar; Noa Sanders, 4 jaar; Elle van Middendorp, 5 jaar; Peter Mulder, 5 jaar; Jula van Klaveren, 6 jaar; Irene Overmars, 6 jaar; Dave Bakker, 7 jaar; Simon Gerritsen, 7 jaar; Loeke Kamphuis, 7 jaar; Lars Ruijtenberg, 8 jaar; Mike Bakker, 9 jaar; Fatma Buijukleijla, 10 jaar; Roos Barink, 10 jaar; Anne Witlox, 11 jaar.

Gratis ijsjes
Na afloop kregen alle aanwezigen een ijscobon en ging iedereen naar IJssalon La Farfalla om een gratis ijsje te halen. Daarna leek het wel weer een beetje “Koningsdag” op De Overtuin. Tientallen kinderen en hun ouders genoten op het terras van de zon en de ijsjes. En sommigen gingen meteen spelen met hun prachtige prijzen.

Op de foto: Prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd van Koningsdag in Velp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen