Politie doet onderzoek na conflict in Doesburg en treft explosieven aan

Foto: www.fireanimals.com

DOESBURG/ARNHEM – De Explosieven Opruimingsdienst heeft afgelopen dinsdagavond 16 juni gevonden explosieven tot ontploffing gebracht. Deze waren na een conflict met een 40-jarige Arnhemmer achter gelaten in Doesburg.

De politie is dinsdagmiddag 16 juni een onderzoek gestart naar een tas waarin toen nog mogelijk explosieven zaten, op de Monseigneur Bekkerslaan ter hoogte van de Goudenregenstraat.

Aanhouding
Agenten hielden dinsdagmiddag een 40-jarige man uit Arnhem aan na een conflict op de Magnolialaan. Zodra de man op zijn fiets was klemgereden door agenten gooide hij een tas weg. Na zijn aanhouding werd bekend dat er mogelijk explosieven in de tas zouden zitten.

Afgezette straten
De straten in de nabije omgeving zijn lange tijd afgezet en er is een onderzoek gestart. Het team explosieven verkenning van de politie heeft op basis van hun bevindingen besloten om de EOD ter plaatse te laten komen.

Agenten hebben bewoners van woningen aan de Goudenregenstraat geadviseerd om binnen te blijven, deuren en ramen te sluiten en uit de buurt te blijven van ramen. Het is nog niet bekend wat de aanleiding is voor dit incident.

Ook wil de politie nog niet bekend maken wat voor explosieven er in de tas zaten.

Explosieven Doesburg2 ©Fireanimals.com

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden