Gaike en Jefke leveren een topprestatie in Tirol!

DIEREN – Donderdag 18 juni was de grote dag voor Gaike en Jefke Gerritsen uit Dieren. Als “Wel Dwars Niet Lazy” waren zij onderdeel van het team van de MaartensMasters dat met ligfietsen deelnam aan de Handbike Battle en in Kaunertal de Oostenrijkse Alpen inging. ‘

Een afstand van 20 km en een hoogteverschil van 1000 meter zijn al een opgave op een gewone fiets, laat staan als je alleen op een handbike zit en deze met je armen kan aandrijven.

“Wat een geweldige dag was dit! Gaike en Jefke hebben een top prestatie geleverd. Samen vormden ze een geweldig team. Ze gingen met strakke en serieuze gezichten van start. Want na het rijden van de route per bus van de week was het hele team behoorlijk onder de indruk en moesten ze allen even goed slikken.

Start
Maar bij de start voelde je de teamspirit en adrenaline van alle bikers. Prachtig! Vlak voor ze van start gingen, is de organisatie alvast vooruit gereden naar de finish. Ondertussen een spoor met aanmoedigende teksten van krijt op straat achterlatend voor de jongens.

Vet onder de indruk!
Tijdens de rit naar boven werd de organisatie hier ook wel stil van. Wat een hellingen…, een pittige route! Bij de finish werden de laatste voorbereidingen getroffen door de organisatie en supporters van alle deelnemers. Vlaggen, spandoeken, teksten op de weg. Mooi terras en opzwepende feest muziek.

Boven verwachting snel!
Na 1 uur en 45 minuten kwamen de eerste bikers binnen. Na 2 en een half uur kwamen Gaike en Jefke in het zicht na de laatste bocht. Ze hadden nog niet verwacht dat Gaike al zou finishen. Dit was boven verwachting snel, wat mooi was dat moment. Iedereen rende mee, en juichend de finish door! Kippenvel! Gaikes tijd was 2 uur en 42 minuten, voor zijn klasse echt een top prestatie! En dan ook nog maar sinds november in training. Na de finish een enorme ontlading, wat is iedereen trots op de jongens! Wat een feest aan de finish.

Alle handbikers werden groots binnen gehaald en mooi hoe ieder met elkaar meeleeft. Deze ervaring is echt onbeschrijfelijk. De organisatie is enorm dankbaar dat ze hier bij heeft kunnen kunnen zijn. Fantastisch mooi!

Dankzij het geld dat werd ingezameld voor “Wel Dwars Niet Lazy” konden hun moeder en zus met haar kinderen naar Oostenrijk reizen om aan te moedigen en Gaike en Jefke binnen te halen. De mensen die zich hadden ingespannen voor “Wel Dwars Niet Lazy” kregen vanuit Oostenrijk een hartverwarmend mailtje.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Doneren kan nog steeds!
Donaties voor “Wel Dwars Niet Lazy” zijn nog steeds welkom. Want dit succes ruikt natuurlijk naar meer, volgend jaar weer? Ook moet de carport die het op- en afstappen voor Gaike moet vergemakkelijken nog steeds gerealiseerd worden.

Dit kan via bankrekening NL56SNSB8805524999 t.n.v. J. Gerritsen en A. Stomp. Voor meer informatie en foto’s verwijzen we graag naar de website http://www.weldwarsnietlazy.nl en naar de Facebooksite http://www.facebook.com/weldwarsnietlazy

Gaike, Jefke, Topprestatie, Handbike Battle, Wel Dwars Niet Lazy , MaartensMasters, Handbike, Battle, Dwarslaesie,

Reacties