Startschot WhatsApp Buurtpreventieteam Dieren Noord-Oost

Foto: Gemeente Rheden

DIEREN – Op woensdag 24 juni onthulde burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden samen met het buurtpreventieteam Dieren Noord Oost het nieuwe buurtpreventiebord.

WhatsApp
Het buurtpreventieteam draait een pilot voor de gemeente Rheden met het gebruik van WhatsApp als communicatiemiddel. Door het gebruik van WhatsApp kunnen bewoners verdachte situaties in een wijk op een veilige manier signaleren en aan elkaar doorgeven. In spoedeisende situatie wordt altijd de politie gebeld.

Buurtpreventieteams
In de gehele gemeente Rheden zijn circa tien buurtpreventieteams actief. Een team bestaat uit samenwerkende, betrokken bewoners die zich actief inzetten voor een veilige buurt. Wanneer het nodig is kan het team een beroep doen op partners als gemeente, politie en andere organisaties.

Dieren Noord-Oost
Het buurtpreventieteam heeft in samenwerking met de gemeente Rheden, politie en het Wijkplatform DiNO onderzocht welke concrete maatregelen genomen kunnen worden om de sociale kwaliteit, veiligheid en leefbaarheid in hun wijk te verbeteren.

De Social Media is meer informerend van aard
Hierbij is gekozen voor WhatsApp en de Social Media. De deelnemers van de WhatsAppgroep gebruiken deze berichtenservice alleen in verdachte situaties en in combinatie met 112, niet voor het wel en wee in de wijk. De Social Media is meer informerend van aard.

Operationeel
Vanaf juni 2015 is de WhatsAppgroep operationeel. Om bezoekers van de buurt te waarschuwen/informeren over het actieve buurtpreventieteam zijn er door de gemeente Rheden nieuwe borden geplaatst.

Contact
Meedoen in het buurtpreventieteam of heeft u vragen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Of like de Facebookpagina: www.facebook.com/buurtpreventieDiNO en/of volg @DiNOveilig via Twitter.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen