Vitens doet oproep om zuinig om te gaan met drinkwater

Foto: ardenayoflife / Foter / CC BY-SA

REGIO – Vitens doet een verzoek om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken tijdens de ochtend- en avonduren (tussen 6.00 uur en 9.00 uur en tussen 18.00 uur en 22.00 uur). Het waterbedrijf vraagt haar klanten om de komende dagen tijdens de ochtend- en avondpiek niet:

  • de tuin te sproeien,
  • de auto te wassen
  • de vaatwasser of wasmachine aan te zetten
  • en geen zwembadjes rond die tijden te vullen.

Lage druk problemen en bruin water klachten
Door het waterverbruik te spreiden over de dag, voorkomen we lage druk en bruin water klachten. Sommige gebieden hebben op dit moment last van drukproblemen en bruin water klachten. Dit komt doordat hier meer water wordt verbruikt dan normaal. Dit merkt u doordat het water minder snel uit de kraan komt.

Record
Vitens is met 5,6 miljoen aansluitingen het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Woensdag leverde Vitens in totaal 1,4 miljard liter water aan zijn klanten. Dat is 40% meer dan normaal. Nooit eerder stroomde op een dag zoveel water uit de kranen.

Nieuw record
De top lag woensdag tussen 18.00 en 20.00 uur toen er 86 miljoen liter per uur uitging. Op dinsdag verbruikten de klanten al 30% meer water dan normaal. De verwachting is er de komende dagen nog meer water gebruikt zal worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen