In gebruikname nieuwe kade in Dieren

Foto:

DIEREN – Op dinsdag 14 juli 2015 om 11.40 uur neemt wethouder Nicole Olland de nieuwe kade bij de Veerstoep in Dieren Zuid officieel in gebruik.

Zij doet dat door samen met Thijs Geurts, voorzitter van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, de eerste rondvaartboot van rederij Eureka vast te leggen aan de nieuwe kade. Op deze dag, 14 juli, is het ook precies 40 jaar geleden dat de eerste stoomtrein reed tussen Apeldoorn en Dieren.

Vijf dorpen van de gemeente Rheden liggen aan de IJssel. Helaas was er tot voor kort geen goede aanlegmogelijkheid voor pendel- en rondvaartboten. Daar is nu verandering in gekomen. Vanaf 14 juli bestaat de mogelijkheid om aan te leggen aan de nieuwe kade in Dieren Zuid.

Goed overleg
In overleg met omwonenden en Rijkswaterstaat is er een plan gemaakt voor deze aanlegkade. Een kade die goed aansluit op de bestaande wegen en zo min mogelijk overlast veroorzaakt.

Jubileum VSM
Omdat de VSM op deze dag ook haar 40-jarig jubileum viert, kunnen genodigden meevaren met de boot van Rederij Eureka vanuit Doesburg naar Dieren en hun reis vervolgen met de stoomtrein richting Eerbeek. Om van daaruit met een historische autobus weer teruggebracht te worden naar Doesburg.

Wethouder Nicole Olland: “Als wethouder Toerisme ben ik ontzettend blij met deze nieuwe kade in Dieren. Hierdoor kunnen nog meer toeristen genieten van het mooie Dieren en de prachtige IJssel. De boottocht, gecombineerd met de stroomtrein is een leuk evenement voor jong en oud. Ik hoop dat deze kade ook een impuls betekent voor de horeca in het gezellige Dieren Zuid.”
Het geheel is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning door de Provincie Gelderland en het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling ‘Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst!’.

Kijk voor vaardagen en vertrektijden op:

StoomtreinDieren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen