Windmill Cup gewonnen door Seon Yong Han en Valentina Ivanov

Foto: Windmill Cup 2015

VELP – De eindstrijd van de Windmill Cup werd afgelopen zaterdag gewonnen door de 14-jarige Seon Yong Han (Korea). Hij was net als vorige week in Parijs te sterk voor Thiago Agustin Tirante (ArgentiniĆ«).

Hij pakte voor het oog van de honderden toeschouwers de winst op het centre court in drie sets (3-6, 6-0, 7-5) de winst in het enkelspel. Ook won hij de finale van het dubbelspel. Bij de meisjes won Valentina Ivanov (Nieuw Zeeland) de enkelfinale in twee sets (7-6(3), 6-3) van Elisabetta Cocciaretto (Italiƫ). Ivanov die al voor de derde maal in Velp meedeed aan de Windmill Cup, won net als Han ook de dubbelfinale.

Valentina Ivanov (NZL), tweevoudig winnares van de Windmill Cup 2015

 

Valentina Ivanov (NZL), tweevoudig winnares van de Windmill Cup 2015

Spektakel in de dubbels
De jongens dubbelfinale werd gewonnen door het Koreaanse koppel Seon Yong Han en Minjong Park. Ze versloegen in twee sets (6-2, 6-3) de Italianen Marco Furlanetto en Michele Vianello. De meisjes dubbelfinale werd gewonnen door Valentina Ivanov en Himari Sato (Japan). Ze versloegen het Nederlandse duo Lian Tran en Roos van Reek in twee sets (7-6 (5), 6-2).

Braziliaans onderonsje
De verliezersronde was een Braziliaans onderonsje. Joao Ferreira pakte de winst in de enkel. Hij won in drie sets (6-3, 5-7, 6-4) van Matheus Pucinelli de Almeida. Deze Brazilianen waren dit toernooi ook al dubbelpartners. In de enkel stonden ze lijnrecht tegenover elkaar en voerden een felle eindstrijd om de overwinning.

Douchen, eten en weer door naar Nantes
Direct na de laatste wedstrijden was het haasten geblazen. De spelers konden nog even douchen en eten om vervolgens in de bus te stappen naar Nantes. Daar start maandag het derde toernooi in de grandslam reeks. Een aantal Europese spelers ging de andere kant op, richting Pilzen in Tsjechiƫ. Daar worden komende week de Europese Jeugdkampioenschappen gespeeld. Voor Nederland zullen Lodewijk Weststrate, Christian Lerby, Lian Tran en Roos van Reek deelnemen.

 

Seon Yong Han (KOR), tweevoudig winnaar van de Windmill Cup 2015

 

Seon Yong Han (KOR), tweevoudig winnaar van de Windmill Cup 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen