10 Velpse Scoutingleden naar de Wereld Jamboree 2015 in Japan

Foto: Scouting Nederland

VELP – De 23e Wereld Jamboree van Scouting wordt dit jaar gehouden in Japan. 10 Scoutingleden van Scoutinggroep de Velpsche Woudloopers en de Olmen, jeugdleden en begeleiding vertrekken maandag 20 juli.

De meeste leden vertrekken vanuit Deventer met de bus naar Schiphol. Vanaf Schiphol vliegen ze naar Japan. Zij zullen hier 3 weken verblijven.

World Scouts Jamboree 201530.000 Scouts uit 150 landen
De Wereld Jamboree is een kamp voor scouts van over de hele wereld, dat één keer per vier jaar georganiseerd wordt. Er doen ongeveer 30.000 Scouts uit ongeveer 150 landen aan de Jamboree van 2015 mee. In 2015 organiseert Japan, in de regio Yamaguchi, de Wereld Jamboree en vanuit Nederland organiseert het Nederlands contingent namens Scouting Nederland de deelname.

1200 Nederlandse scouts naar Japan
Al drie jaar zijn de voorbereidingen van de Velpse groep en nog 1190 andere Nederlanse Scoutingleden in volle gang om Japan te bezoeken. Er is veel gespaard, gewerkt, er zijn voorbereidingskampen geweest en er is veel informatie gegeven over Japan om het bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen.

Alle Nederlandse Jamboreegangers zijn verdeeld over 19 troepen. De meeste leden van de Velpse groep zitten bij de troep Sint Hubertus. Elke troep heeft ongeveer 40 leden, 36 jeugddeelnemers en 4 begeleiding. Verder zijn er drie leden van de groep begeleiders bij de Jamboree en is een lid ondergebracht bij een andere troep.

World Scouts Jamboree 2015

De Wereldjamboree (Engels: World Scout Jamboree, Frans: Jamboree Scout Mondial) is een grote bijeenkomst van scouts in de leeftijd van 14 tot 17 jaar uit landen verspreid over de gehele wereld. De Wereldjamboree wordt iedere vier jaar in een ander land gehouden. De eerste Wereldjamboree werd in 1920 gehouden in Londen.

World Scouts Jamboree 2015Twee keer in Nederland
De Wereldjamboree werd tweemaal in Nederland gehouden, in 1937 in Vogelenzang en in 1995 in Dronten (naast pretpark Walibi). In 1995 brachten leden van de groep uit Velp alleen een bezoek aan de Jamboree. In 1937 nam een grote groep leden van de groep, destijds alleen nog Velpsche Woudloopers geheten, deel aan de Jamboree. De voorlaatste Jamboree was in 2011 in Zweden en de volgende staat al weer vast in 2019 in de Verenigde Staten.

Vooral een ongelooflijk leuk en boeiend avontuur
Elke dag zal het de Velpse Scoutingleden nieuwe avonturen en ontmoetingen brengen: shows, grootse activiteiten, deelnemen aan een mega-hindernissenparcours, bijv. een boeddhistisch gebed bijwonen of wellicht gaan eten bij een groep Columbianen. Ze maken kennis met andere culturen en gewoontes maar het zal vooral een ongelooflijk leuk en boeiend avontuur, op een mega-kampterrein in Kirara-hama, Yamaguchi City, Japan, zijn.

Kijk voor meer informatie op: http://www.scoutingvelp.nl

World Scouts Jamboree 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen